4- 5 dagers seilkurs ICC Day Skipper og Kompetent MannskapsKursarrangør: Vestfold Maritim
Sted: Vestfold Maritim Brygge
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Magasinveien 3, 3159 Melsomvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 5 dager
Pris: fra 4490
Neste kurs: 08.04.2020 | Vis alle kursdatoer

Kombiner ferie og seiling i vårt 4-5 dagers kurs for nybegynnere og viderekomne. Med utgangspunkt i Melsomvik i Vestfold fine skjærgård seiler vi i Oslofjorden, Hvaler, nedover Svenskekysten og Sørlandet avhengig av vær og vind.

Våre 4-5 dagers kurs går i sommerferien som regel fra mandag kl. 10 til fredag 17 (i noen tilfeller søndag til torsdag, eller torsdag til søndag) med 4 overnattinger, er sosiale, og man vil oppleve å seile store deler av Oslofjorden, samt Svenskekysten og Sørlandskysten. Kurset egner seg fint for venner, familier, enslige og par i alle aldre.

Du har valget mellom to forskjellige linjer:

Kompetent Mannskap - for nybegynnere (bygger på pensumet til RYA Competent Crew)
Forkunnskap: Ingen
Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsegler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap
Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter

ICC / DAYSKIPPER / VAKTLEDER – for viderekomne (bygger på pensumet til ICC eksamen og RYA Day Skipper)
Forkunnskap: Mannskapskurs eller tilsvarende erfaring, båtførerprøven*
Kursinnhold: Seilteori, navigasjon, nattseilas, manøvrering i havn, oppankring, MOB, sjøveisreglene, vakttjenesten, ansvar og skipperrollen
Mål 1: Å kunne ta ansvar, vise lederskap og styre båten trygt i løpet av en hel seilas
Mål 2: Kunne bestå ICC eksamen siste kursdag dersom du ønsker det

Kombikurs:
På våre 5 dagers kurs kan de som har ambisjoner om ICC / Dayskipper/Vaktleder, men som mangler erfaring, få mulighet til å gå hele veien fra mannskap til vaktleder eller dayskipper om du har nok erfaring eller viser kompetanse under kurset opp til dette nivået. Ikke sikkert du er klar til å ta ICC eksamen, men kanskje.

*ICC - International Certificate og Competence er ett internationalt anerkjent båtførerbevis for å føre båter opp til 15 meter. Det er ett krav om at man har bestått båtførerprøven for å gå opp til praktisk eksamen som gir ICC.

* Dayskipper er ett konsept utviklet av RYA. Når vi snakker om dayskipper så betyr det at man kommer opp til dette nivået, hvor man kan ta seilbåt ut på tur alene og bygge egen erfaring.

BÅTEN
Kurset holdes i en First 40.7 seilbåter på 40 fot fra 2007/8, båtene er romslig med 3 lugarer, kjøkken og salong. Deltakere og instruktør bor ombord i båten, ta derfor med sovepose/teppepose. Det er begrenset plass til eget utstyr, så pakk praktisk og ta med varme klær. Det er redningsvester og seildresser til alle ombord. Måltidene nyter vi stort sett ombord. Maten er ett spleiselag og kjøpes inn i forkant av skipper.

Instruktør:
Våre instruktører har lang erfaring i å holde seilkurs, er aktive seilere og underviser også båtførerprøven. Vi legger vekt på å få med oss alle og deler villig av vår erfaring og legger opp kurset på en pedagogisk måte som er tilpasset hver enkelt.

BESTILLING
Du bestiller ved å trykke på linken på denne siden eller via vår nettside.

Deltagerne spleiser på maten og havneavgifter - regn med ca. 200 kr dagen.

Det gjøres forbehold om små endringer.

CORONAVIRUSET
Vi faller innenfor "andre utdanningsinstitusjoner" og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Dersom du har meldt deg på dette kurset før 12.mars, og det allikevel ikke blir mulig å gjennomføre det, vil vi utsette kurset til en tid vi igjen kan avholde kurs.

Dersom du melder deg på vårt kurs nå i en tid hvor gjennomføring av kurset er usikkert, vil din påmelding kun være bindende så fremt kurset faktisk blir noe av.

Dersom kurset blir avlyst, har du valget om å utsette til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs igjen ved en annen anledning.

Målgruppe for kurset

Kursene våre egner seg for alle som ønsker å lære mer om seiling uavhengig av nivå og forkunnskap. Vi tilpasser kurset deg og ditt nivå slik at du lærer mest mulig på best mulig måte.

Aldersgrense for kursene er 16 år, eller 14 i følge med voksen.

Det er en fordel å ha båtførerprøven i forkant av kurset, men ingen krav. Det kan du bestille hos oss og få 500 kr avslag på begge kursene ved å bruke kampanjekode MULTI500 ved påmelding (2 separate påmeldinger)

Kursmateriell

Alt deltageren trenger til kurset er tilgjengelig ombord i båten.

Vi anbefaler "Kompetent Mannskap", "Day Skipper" og "ICC håndboka" i Skipperens Håndbøker utgitt av Exlibriz avhengig av om du er nybegynner eller viderekommen.

Bøkene kan dere bestille og kjøpe hos oss når du medler deg på.

Ta med sovepose og håndkle, klær for å være ute på dagtid og om natten, sko som ikke sverter ellr tar med seg grus.

Du kan leie seildresser av oss dersom du ikke har dette selv.

Eksamen / sertifisering

ICC praktisk eksamen siste kursdag for de som ønsker det. Koster 2490,- for de som er en del av seilkurset (veiledende pris 2990,-)

Uttalelser

Vil bare takke for en super helg med min familie sammen med Carl Roar.
Kan ikke få fullrost han nok.
Han, båten og utstyret var 110%.

Med vennlig hilsen
Morten