3D spilldesign - 2 årKursarrangør: Noroff Instituttet
Sted: Noroff Instituttet Oslo
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Mølleparken 4, 0459 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 år
Pris: 57.250 pr semester

Bli en 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt spillinnhold. Studiet gir innblikk i spillbransjens utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

Det første året på 3D spilldesign er identisk med 3D design og animasjon. Du kan likevel søke deg rett inn på dette toårige studiet 3D spilldesign.

Du starter med å lære spillprinsipper og teknikker, før du settes på prøve med ditt første spillutkast. Så legges lista høyere, og spillene blir mer avansert. Gjennom studiet har du anledning til å finne ut hvilken rolle hvor du trives og presterer best. Til slutt vil du lage din egen spillprototype.

Konseptutvikling:
Første steg i utviklingsprosessen er kreativ utvikling og produksjon av konsepttegning og produksjonsdesign for spill. Du tar med deg kunnskapen videre og lager din første spillverden. Deretter får du innsikt i flere spillmekanikker, designstrategier, og viktige prinsipper for oppbygningen av gode spillkarakterer.

Leveldesign og scripting:
Leveldesign handler om å skape spillbare nivåer og omgivelser. Her kombineres spillkonsept med arkitektur, natur, kunst, og teknisk innsikt. Gjennom studiet vil du få kunnskap om de grunnleggende arbeidsmetodene for scripting som setter rammen for game play og AI, samt spillkarakter mekanikker. Studentene får en grundig innføring i spillmotoren Unreal Engine, et av markedets ledende verktøy for spillutvikling.

Spillindustri og utvikling:
Studiet gir innsikt i spillindustriens historie. Mye har skjedd fra de første firkantene som fløy sakte over skjermen, til dagens fotorealistiske gjengivelser. Som del av spillindustrien må du kjenne til etiske spørsmål knyttet til spillutvikling. Spillenes realistiske grafiske uttrykk gjør at spilldesignere må kunne analysere målgrupper og deres evne til analytisk spillkritikk.


Mål for studiet:
Studenter skal kunne lage og animere figurer og objekter på en troverdig måte, og sette dem inn i et virtuelt miljø. Du skal kjenne de ulike oppgavene knyttet til spillutvikling, og jobbe med konsepter, grafikk, animasjon, design, scripting og organisering. Avslutningsvis på studiet velger du et felt du fokuserer særlig på og lager en større spillprototype.


Jobbmuligheter:
Som en dyktig 3D-spilldesigner har du mange karrieremuligheter i spillbransjen. Våre 3D-studier er kreative, tekniske og fremtidsrettede, og gir kompetanse som du også kan bruke i mange andre spennende bransjer.

3D-designere kan for eksempel visualisere produkter for industrisektoren, blant annet til prosjektering, salg, og produksjon av opplæringsmateriell. Innen reklamebransjen lager 3D-designere annonser til trykk, animasjoner til nettsider, eller reklamer for TV og kino. Med spilldesignkompetanse kan man legge til en interaktiv dimensjon, og lage simulatorer.

Videre studier:
Etter to år ved Noroff Fagskole har du muligheten til å søke påbygging til bachelor ved Noroff Høyskole, eller ta en bachelor på ett år i utlandet ved Teesside University i England eller Deakin University i Australia. Studenter som tar bachelorgrad har mulighet til å søke seg inn på videre masterstudier.

Målgruppe for kurset

Formelt opptakskrav:
Det formelle kravet for opptak til studiet er fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Realkompetansevurdering:
Har du ikke bestått videregående opplæring, må alderen din minimum tilsvare normalalderen for fullført videregående opplæring.Du må dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i norsk og engelsk til å kunne gjennomføre studiet. Ferdighetene skal ligge på et nivå som tilsvarer den kompetansen som oppnås ved Norsk Vg1 studieforberedende eller Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram samt Engelsk Vg1 studieforberedende eller Engelsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram.