3D filmproduksjon - 2 årKursarrangør: Noroff Instituttet
Sted: Noroff Instituttet Oslo
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Mølleparken 4, 0459 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 år
Pris: 57.250. pr semester

Bli en 3D filmregissør og lag animerte 3D-filmer ved hjelp av programvare og 3D-karakterer. Studiet dekker alle produksjonsfaser, fra idé til ferdig film.

Det første året på 3D filmproduksjon er identisk med 3D design og animasjon. Du kan likevel søke deg rett inn på dette toårige studiet 3D filmproduksjon.

I motsetning til vanlige filmer lages 3D-filmer digitalt. På dette studiet skal du som student lage en animert kortfilm. Denne må organiseres og planlagges ut fra dine rammebetingelser. Filmen må budsjetteres, planlegges, organiseres og iverksettes.

Filmteknikk og pre-produksjon:
Før du kan lage filmen din, trenger du en historie. Når denne er klar, kan du lage storyboard, hvor scener tegnes med beskrivelser av bevegelser og stemning. Deretter animerer du forhåndsvisualiseringer av filmen. Til slutt starter hovedproduksjonen av den endelige filmen.

En filmskaper bruker verktøy for å manipulere publikum til å oppleve historien slik du ønsker. Man kan bruke kamerabevegelser, kameravinkler, klipping, lyd, lys, skygger og farger til å skape stemninger og undertoner.

Studiet gir deg dyp innsikt i programvaren som trengs for å lage overbevisende 3D-produksjoner. For å sikre gode ferdigheter i 3D-software, har alle våre studenter tilgang til verdens største nettbaserte videokursportal.

Digitalt skuespill:
I 3D-film er det animatøren som fyller rollen som skuespiller. Det er din jobb å gi liv til 3D-karakterene på en troverdig måte. Har du noen gang sett en animert film som fikk deg til å le eller gråte, føle frykt eller glede er dette er på grunn av animatørens prestasjoner. For å få å formidle stemninger og undertoner trenger animatøren kunnskap om anatomi, kroppsspråk, undertekst og ikke minst skuespill.

Når karakterene skal snakke, er det avgjørende at leppebevegelser og lyd er synkronisert. Du må derfor bruke kunnskap om fonetikk og språklyder til å lage riktige leppebevegelser på karakteren din.


Mål for studiet:
Etter fullført studium skal du kunne planlegge og produsere animerte 3D-filmer på en troverdig måte. Du vil kunne lage og animere figurer og objekter, og lage systemer for å kunne animere dem. Når karakterene er ferdig animert, lyssettes miljøet for å skape stemning.

Du skal kunne jobbe målrettet etter arbeidsflyt og metoder som brukes i industrien. Du skal kjenne viktigheten av å være løsningsorientert og fleksibel, og ha øvelse i å tilpasse deg etter uventede endringer under produksjonen. Når studiet er ferdig, har du en animert kortfilm du kan legge til CV og portefølje.

Målgruppe for kurset

Formelt opptakskrav:
Det formelle kravet for opptak til studiet er fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Realkompetansevurdering:
Har du ikke bestått videregående opplæring, må alderen din minimum tilsvare normalalderen for fullført videregående opplæring.Du må dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i norsk og engelsk til å kunne gjennomføre studiet. Ferdighetene skal ligge på et nivå som tilsvarer den kompetansen som oppnås ved Norsk Vg1 studieforberedende eller Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram samt Engelsk Vg1 studieforberedende eller Engelsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram.