3D animasjonKursarrangør: Idéfagskolen
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år
Pris: 118.000

Utdanningen 3D-animasjon fokuserer spesielt på produksjon av animasjonsfilm og spesialeffekter til film. Du får du blant annet opplæring i de omfattende programvarene Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som brukes av den profesjonelle bransjen i hele verden.

I disse programmene lærer du alle leddene som skal til for å lage 3D-grafikk til en 3D-animasjonsfilm. Videre vil du, i tillegg til å jobbe videre med emnene modellering, teksturering, lyssetting og rendering, gå dypere inn på rigging og animasjon og få en innføring i grunnleggende animasjonsprinsipper, dramaturgi og fortellerteknikk. Du vil også få jobbe med avanserte teknikker for å lage visuelle effekter i programmet The Foundry Nuke.

3D-animasjon blir brukt på stadig flere felt innen underholdning og industriell virksomhet. Du finner animasjoner i alt fra animasjons- og reklamefilmer, musikkvideoer og TV-produksjoner til dataspill, virtual reality-opplevelser og opplærings- og informasjonsfilmer.

Det blir undervist i flere av emnene sammen med studiet 3D-design. Det gir gode muligheter for samarbeid på tvers av studiene og sikrer et solid spekter av kunnskap i faget. Utdanningen gir deg mulighet til å jobbe med avansert teknologi i et digitalt miljø.

Målgruppe for kurset

Fullført og bestått videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse.

Eksamen / sertifisering

Etter et år på 3D design-studiet vil du ha arbeidsmuligheter innenfor områder som film og TV, spill, animasjon, industridesign, arkitektur, WEB og interaktive medier. 3D brukes i stadig større grad til å presentere ulike prosjekter. Det er stort behov for kreative talenter og dyktige teknikere som kan komme opp med gode løsninger der det arbeides med 3D.

Tidligere studenter ved 3d design jobber nå blant annet hos anerkjente firmaer som Filmkameratene, Qvisten animasjon, FunCom og Gimpville.

Vis flere tilsvarende kurs: