240903 Akvarellkurs tirsdagskvelder m/Kari Ibel Kolltveit -Kursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb - inngang fra Briskebyvn.
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager kl 18:00 - 21:00 (med forbehold om små justeringer)
Varighet: 10 ganger
Pris: 4950
Neste kurs: 03.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr akvarellkurs med Kari Ibel Kolltveit. Kurset formidler grunnleggende kunnskaper om å skape med akvarellfarger og vi jobber med å utvikle ditt eget maleri. Du får en introduksjon i akvarell fargens egenskaper, teknikker og metoder.

Innhold:
Den Nordiske akvarelltradisjonen kjennetegnes av Arne Isacssons forskning på pigmentenes karakter i vannet. i dette kurset skal vi se nærmere på pigmentet, vannet og papiret - de verktøyene vi har i tillegg til oss selv. I tillegg skal vi tar for oss de viktigste teknikkene.
Et akvarellkurs som oppmuntrer deg til å eksperimentere med forskjellige teknikker for å utvikle din egen stil og ditt eget maleri, og samtidig utforske fantasien din. Du lærer deg forskjellen mellom å male vått i vått eller tørt, og får grunnleggende kunnskaper om farge og komposisjon. Vi arbeider både fra direkte observasjon, skisser og andre referanser.
Kurset passer for både nybegynnere og erfarne, alle får undervisning på sitt nivå.
Hver kurskveld avsluttes med en samtale om komposisjon og andre problemer vi har støtt på.

Om kursleder:
Kari Kolltveit har en MA fra Kunsthøyskolen i Oslo. I tillegg til akvarell arbeider hun kryssdisiplinært et sted mellom bok, publikasjon og objekt – ofte med tema som sårbarhet og overlevelsesstrategier.
http://typisk.net

Målgruppe:
For alle som ønsker akvarellkurs.

Kursmaterialer:
Kurset inkluderer ikke materialer. Materialisten sendes ut ved påmeldingKurset formidler grunnleggende kunnskaper om å skape med akvarellfarger. Du kommer til å få en introduksjon i akvarellfargens egenskaper, teknikker og metoder. Du får kunnskap om pigment, papir og verktøy. Du lærer deg forskjellen mellom å male vått i vått eller tørt, og får grunnleggende kunnskaper om farge og komposisjon.