240402 Akvarellkurs m/Kari Ibel Kolltveit - KveldKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb - inngang fra Briskebyvn.
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager kl 18:00 - 21:00 (med forbehold om små justeringer)
Varighet: 10 ganger
Pris: 4950

Vi tilbyr akvarellkurs med Kari Ibel Kolltveit. Kurset formidler grunnleggende kunnskaper om å skape med akvarellfarger og vi jobber med å utvikle ditt eget maleri. Du får en introduksjon i akvarell fargens egenskaper, teknikker og metoder.

Innhold:
Et akvarellkurs som oppmuntrer deg til å eksperimentere med forskjellige teknikker for å utvikle din egen stil og ditt eget maleri, og samtidig utforske fantasien din. Vi søker å forstå materialene vi bruker (papir, pensler, vann og pigment) best mulig for å virkelig kunne utnytte det i maleriet. Du får introduksjoner i akvarellfargens egenskaper, teknikk og metoder. Du får kunnskap om pigment, papir og verktøy. Du lærer deg forskjellen mellom å male vått i vått eller tørt, og får grunnleggende kunnskaper om farge og komposisjon. Vi arbeider både fra direkte observasjon, skisser og andre referanser.
Kurset passer for både nybegynnere og erfarne, alle får undervisning på sitt nivå.


Om kursleder:
Kari Kolltveit er utdannet på Kunsthøyskolen i Oslo. I tillegg til akvarell arbeider hun kryssdisiplinært et sted mellom bok, publikasjon og objekt – ofte med tema som sårbarhet og overlevelsesstrategier.
http://typisk.net

Målgruppe:
For alle som ønsker akvarellkurs.

Kursmaterialer:
Kurset inkluderer ikke materialer. Materialisten sendes ut ved påmeldingKurset formidler grunnleggende kunnskaper om å skape med akvarellfarger. Du kommer til å få en introduksjon i akvarellfargens egenskaper, teknikker og metoder. Du får kunnskap om pigment, papir og verktøy. Du lærer deg forskjellen mellom å male vått i vått eller tørt, og får grunnleggende kunnskaper om farge og komposisjon.

Vi tar utgangspunkt i blomster, stilleben eller lignende, gjør små øvelser, og tar sikte på å utvikle vårt eget maleri. Det går derfor fint å delta for andre enn nybegynnere.