2070: Veien forbi klimaendringene - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om 2070: Veien forbi klimaendringene. Hvordan skal vi sammen komme oss forbi klimakrisen? Aldri har vi mennesker påvirket klimaet og planeten vår mer enn vi gjør i dag.

Innhold:
Konsekvensene ser vi allerede, i form av ekstremvær, havstigning og en natur i endring, og de vil bli mye sterkere i årene som kommer. Samtidig har vi vedtatt et mål å styre mot. Parisavtalen slår fast at verden ikke kan få bli mer enn to grader varmere enn den var før den industrielle revolusjon. Det legger i tur sterke føringer for hva som må skje med utslippene av klimagasser utover i dette århundret og i år.

I dette nettkurset går vi gjennom status for klimaendringene, hvilke muligheter vi har for å tilpasse oss og å begrense utslippene, og hvorfor 2070 er året når vi må ha løst dette problemet. Etterpå setter vi av tid til å diskutere klimadebatten og hvordan klimakrisen må sees i sammenheng med de andre utfordringene vi står overfor.

Kursholder: Bjørn H. Samset

Bjørn H. Samset er fysiker og fagformidler. Han er seniorforsker ved CICERO Senter for klimaforskning. Samset er for tiden en av Norges deltakere i FNs Klimapanel, hvor han leder arbeidet med et av kapitlene i den sjette hovedrapporten som kommer i 2021. Samset har doktorgrad i kjernefysikk fra UiO og lang erfaring innen partikkelfysikk. Siden 2010 har han jobbet med å forstå atmosfæren og aerosolers rolle i klimaet. Samset er mye brukt som formidler og vitenskapskommentator i norske medier, og er fast spaltist i Morgenbladet. I 2013 gav han ut boken De hemmelige partiklene, på Universitetsforlaget.