20200418 Grunnleggende fargelære kurs med Eli GjestvangKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb - bak Rema 1000
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Lørdag og søndag kl 10:00 - 16:00
Varighet: 1 helg
Pris: 2.000
Neste kurs: 18.04.2020 | Vis alle kursdatoer

Helgekurs over 12 timer i grunnleggende fargelære. Kurset passer for deg som strever med fargeblanding, vil lære å få fargene til å skape rom og volum, og som vil lære å utnytte fargekontrastene. Valgfritt materiale, (akvarell, olje, akryl, pastell eller gouache).

Fargelære:
Helgekurs over 12 timer (lørdag 10-16, søndag 10-16) i grunnleggende fargelære. Pris 2000,- Kurset passer for deg som strever med fargeblanding, vil lære å få fargene til å skape rom og volum, og som vil lære å utnytte fargekontrastene. Valgfritt materiale,(akvarell, olje, akryl, pastell eller gouashe).

Åpent kurs, ingen krav til forkunnskaper, gruppeundervisning.

Dette er kurset for deg som vil lære å blande farger og lage din egen modell av Ittens fargesirkel. Derfor er det fint om du bruker den typen farger som du er fortrolig med å bruke. Vi lærer begreper som primærfarger, sekundærfarger og tertiærfarger, og hvordan bruke og blande disse.

Det blir små og raske oppgaver der det vektlegges å bruke Ittens fargekontraster, fargenes evne til å skape rom og volum i et bilde (treklanger) og fargenes evne til å framheve hverandre. Videre lærer du å utnytte fargenes evne til å nøytralisere og dempe hverandre. Til slutt ser vi litt på andre fargesystemer som Goethes fargesirkel og NCS. Kurset tar sikte på å lære fargeteori gjennom praktiske øvelser.

CV.
Eli Gjestvang, 1957, kommer fra Romedal i Stange kommune. Hun har bachelor i formgivingsfag med hovedvekt på tegning, form og farge. I tillegg har hun kunsthistorie i fagkretsen. Hun har undervist 28 år i videregående skole i Nordland.

Målgruppe for kurset

Alle nivåer

Kursmateriell

Ta med maling /pasteller du pleier å bruke