20200228 Billedkomposisjon: Maleriets Grammatikk m/Stella EastKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb Briskebyveien 50 inngang bak Rema 1000
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Fredag kl 18:00-21:00, lørdag og søndag kl 10:00-16:00
Varighet: 1 helg
Pris: 2.100
Neste kurs: 28.02.2020 | Vis alle kursdatoer

Dette kurset fokuserer på kunsten av å komponere et maleri. Hvordan kan komposisjon uttrykke en ide, samtidig som man oppnår balanse, kontrast og harmoni?

Billedkomposisjon: Maleriets Grammatikk m/Stella East

28 february – 1 Mars 2020
OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb Briskebyveien 50 inngang bak Briskeby Rema 1000
Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 Oslo
Type: Åpent kurs / gruppeundervisning

Dette kurset fokuserer på kunsten av å komponere et maleri. Hvordan kan komposisjon uttrykke en ide, samtidig som man oppnår balanse, kontrast og harmoni? Med begrensede elementer og en utvalgt palett lager deltakerne et maleri med teknikken “under maling” og akrylmaling.

Deltakerne velger ett element som hovedobjekt i sin komposisjon: for eksempel et dyr, en plante, en tekanne, en person, et tre osv., - og har med egen referansemateriell om dette i form av selve objektet, foto, bøker, speil, eller trykte bilder, etc.

Deltakerne utforsker komposisjonen gjennom øvelser og teori. Resultatene fra øvelsene vil være grunnlaget for et maleri på lerret, med en tett oppfølging av instruktøren.

Instruktør: Stella East

Kursmateriell er inkludert: skissepapir, blyanter, pensler, lerret og akrylmaling.

Maks 9 deltakere.

For nybegynnere og viderekomne.

Pris: kr. 2100,- inkludert kursmateriell.

Om instruktøren:
Stella East er en kanadisk-norsk billedkunstner. Maleriene hennes har vært utstilt, blant annet på ”Høstutstillingen”, ”Vestlandsutstillingen”, i USA, Danmark, Bratislava, og Canada. Bildene er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket i Oslo, De Kanadiske Ambassadene i Kiev og Abu Dhabi, og Bergen Kommune. Med billedboken som arena, har Stella jobbet med blant annet Tor Åge Bringsværd, Jon Ewo, Jostein Gaarder, og har selv debutert som forfatter. Bildene er utgitt i Norge, Canada, USA, Tyskland, Danmark, Hellas, Sverige, Korea, Ungarn, Litauen, Kina (og nå i Iran, 2019).
Hun har sin kunstutdannelse fra Canada, USA, England og Kunstakademiet i Bergen, Norge. Hennes masters avhandlingen "Picturing Stories" fra York Universitet, Toronto, utforsker den visuelle historien i bildebøker som en kunstform og et språk, innenfor en billedkunsttradisjon.

Se mer om Stella East her: www.stellaeast.com

Målgruppe for kurset

Nybegynnere og viderekomne

Kursmateriell

Materialer er inkludert men kursdeltaker er velkommen til å bruke egne skisse papir, pensler, paletter og sin egne akrylmaling innenfor kurset sitt begrenset palett