20191122 Kurs i moderne akrylteknikker med Thomas SæverudKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb inngang Briskeby veien bakRema 1000
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyvn 50, 0259 (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: fredag 18.00-20.00, lørdag 10-16.00 og søndag 10.30-16.30
Varighet: 1 helg
Pris: 2.200.-
Neste kurs: 22.11.2019 | Vis alle kursdatoer

Dette kurset vil vise noen muligheter akrylmaling og akrylmedier gir til å endre og kontrollere malingens tørketid, transparens og pastositet (tykkelse). Det vil bli vist forskjellige måter å bruke malemediene på. Det vil og være et foredrag som viser hvordan forskjellige malerier er bygget opp.

Kurs i akrylteknikker. 22-24 november 2019

Da akrylen dukket opp på 60 tallet, var det som en plastmaling med begrensede muligheter og kvalitet. Det har siden dette, og kanskje særlig i løpet av de siste 10-15 årene skjedd en stor utvikling både når det gjelder akrylens muligheter og kvalitet .
Dette kurset vil ta for seg noen muligheter akrylmaling og akrylmedier gir deg til å endre og kontrollere malingens tørketid , transparens og pastositet (tykkelse).
Malemediene som gjennomgås og undersøkes i kurset vil være. Retarder (som utvider tørketid og gir deg muligheten til å male vått i vått) .Glazing liquid ( gir deg muligheten til å male transparent uten at malingen renner) . Acrylid flow release (øker flyten i malingen og gjør det mulig å male mer nøyaktig, f.eks langs konturlinjer). Heavy body medium, ( som tilsettes om man vil jobbe pastost med tydelige penselstrøk eller bygge opp flater med forskjellig tekstur).Det vil i kurset bli vist forskjellige måter å bruke malemediene på. Det vil være et foredrag som viser på hvordan forskjellige malerier er bygget opp. Kursdeltakerne oppfordres til på forhånd å ha et planlagt motiv de ønsker å jobbe med. I løpet av kurset vil det bli gitt råd og tips til deltagerne om hvordan de kan bruke metoder og teknikker vist i kurset, til å forbedre sine arbeider . Det er også mulig å jobbe fritt og eksperimenterende med utgangspunkt i teknikkene som har blitt demonstrert , og mulighetene malemediene gir. Det vil bli tatt med malemedier og maleunderlag som kursdeltagerne kan bruke til eksperimentering.

Om noen skulle ha et ønske om å jobbe med et hovedarbeid med fokus på et malemedium, oppfordres de til å anskaffe dette selv.


Fredag 18.00 til ca 20.00
Presentasjon og demonstrasjon av malemediene og deres muligheter.

Lørdag. 10.00 til ca 16.00
Kursdeltagere undersøker og eksperimenterer med malemedier og underlag ,
eller jobber med planlagt motiv. På slutten av dagen er det mulig for de deltagere
som ønsker det, til å vise og diskutere dagens arbeid

.

Søndag. 10.30 til ca 16.30.
Foredrag med fokus på metoder brukt for å bygge opp forskjellige
malerier. ca en time.
Videre arbeid med egne bilder. Rask gjennomgang på slutten av dagen.


Thomas underviser i tegning, malerier og komposisjon, 1 og 2 år på Einar Granum Kunstfagskole. For mer informasjon se gallerihaaken.com

Målgruppe for kurset

For alle nivåer

Eksamen / sertifisering

.