20190904 - Akvarellkurs moderne -alle nivå-ons. formiddag-K KeaneKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb - inngang fra Briskebyvn. 48
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Pres. Harbitz gt. 23 C, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Onsdager formiddag kl 11-14 (med forbehold om små justeringer): Undervisningen vil foregå med 3 onsdager etter hverandre, og så 1 uke fri. Deretter nye 3 uker med undervisning, og 1 uke fri - frem til siste undervisning onsdag.
Varighet: 10 uker
Pris: 4.000

Bli inspirert av akvarellkurs i moderne akvarell. Når fargepigmenter møter vann oppstår de utroligste sjatteringer, selv om penselen ikke har satt spor.

10 ukers kurs oppstart 4 september siste gang 4 desember. Fri: 26.9,2.10, 30.10 og 20.11.

Høsten 2019 på formiddags-kurset begynner vi mykt og grunnleggende med vått-i-vått-teknikkene. Deretter utforsker vi akvarellens verden sammen gjennom farge - gjennom mønsterdannelse - gjennom teknikker, papir og komposisjon - og gjennom ulike redskaper.
Dette kurset har gått mange runder allerede, men hvert år arbeider jeg med nye tilnærminger til stoffet - det være seg abstrakt - lek - kopiering - samarbeid og felles gruppediskusjoner.
Jeg demonstrerer alltid maleteknikkene og bruker mye tid på individuell veiledning.
Nivået på kurset legges etter deltagernes ferdigheter.
Akvarellveiledningen er i små grupper på maks 10 deltakere.
info fra mine andre kveldskurs:
Hver enkelt deltaker får mye veiledning, og undervisning tilpasset sitt nivå.
Akvarell dreier seg i stor grad om å innøve et håndlag, og små grupper er en stor fordel for de som skal lære å male.
Pris kr 4000 for 10 ganger.


Hver enkelt deltaker får mye veiledning, og undervisning, tilpasset sitt nivå. Akvarell dreier seg i stor grad om å innøve et håndlag, og små grupper er en stor fordel for de som skal lære å male. Hver kursøkt avsluttes med en gjennomgang og diskusjon rundt dagens akvareller.

Nivået på kurset legges deretter etter deltagernes ferdigheter. Jeg fokuserer på å bringe hver kursdeltaker videre i sin teknikk. I motivene jobber vi med laveringer, lagvis oppbygning av maleriet, og a la prima - rett på.

Vi går igjennom:
- Grunnleggende teknikker i akvarell og viderekomne (penselføring, pigmenter, papir,
laveringer, transparente og opake farger)
- Fargelære og fargeharmonier er viktig
- Komposisjon - motiver spenner fra det nonfigurative til landskap, stilleben og
blomster

Kursleder: Karin Keane:
Karin er akvarellkunstner og anerkjent pedagog.
Bakgrunn med Bachelor faglærer i kunst og håndver, grunnfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Nå tar hun Mastergrad i Fagdidaktikk, Kunst og Design.
Hun har holdt kurs i mange ulike tegne-maleteknikker for barn, ungdom og voksne de siste 10 årene, men akvarell er hennes fordypningsområde. Karin arbeider for å øke interessen for akvarell gjennom Nordiska Akvarellsällskapet.

Målgruppe for kurset

For deg som har lyst til å lære moderne akvarell, og for viderekomne akvarellmalere

Nivå:
• Alle nivåer

Kursmateriell

Kurset inkluderer ikke materialer. Materialliste sendes ut ved påmelding

Uttalelser

Du har vært utrolig flink og du har en meget behagelig måte å lære fra deg på. Jeg har likt meg veldig godt og lærdom har det også blitt.Skulle det bli noe mer nå eller på et senere tidspunkt så håper jeg du kontakter meg.
- Jan Olav Bjørnsen, april 2011

Takk Karin for nok et halvt år med deg som kursleder i moderne akvarellteknikk. Jeg synes stadig jeg lærer noe nytt og blir utfordret på nye teknikker. Du er svært pedagogisk ved at du gir ærlige tilbakemeldinger med både ros og forbedringsideer. Jeg gleder meg til hver fredag fordi du skaper en trygg og hyggelig atmosfære og får oss til å konsentrere oss om oppgavene. Vi er så oppslukte at vi ikke ønsker en pause engang. Jeg ser at kurset ditt på nyåret er fullt men håper at jeg er en av de heldige deltakerne. De beste ønsker om en god jul!
- Anita Asdahl Hoff