2 dagers Seilkurs for nybegynnere - MannskapskursKursarrangør: Vestfold Maritim
Sted: Hele landet, Skjærgården i Vestfold, Østfold, Oslofjorden, Svenskekysten og Sørlandet
          
Kursadresse: Solnesveien 100, 3159 Melsomvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 10-17 begge dager
Varighet: 2 dager
Pris: 3290

Seilkurs for nybegynnere går over 16 timer og all opplæring skjer i en 40 fots seilbåt i den nydelige skjærgården i Vestfold. På mannskpaskurset lærer du om seil, tauverk, fortøyning, å stå til rors, legge båten til og gå ifra brygge, ankre opp, MOB.

Det skal være lett å komme igang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.

Varighet: Kurset går over 2 dager fra kl.10-18 begge dager.

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Mål: Å kunne føre egen båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Vi anbefaler Kompetent Mannskap fra Exlibris Skipperens Håndbøker. Denner er dessverre gått ut av produksjon, så vi har kun svært få eksemplarer igjen.

Mat og drikke: Ta med matpakke og drikke til lunsj. Kaffe og noe å bite i har vi i båten.

Nybegynnerkurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven og ICC Skipperkurs, ICC praktisk utsjekk (eksamen) og VHF kurs. Dette kurset passer som hånd i hanske med praktisk opplæring til båtføreprøven. Båtførerprøven kan du ta hos oss som nettkurs.

CORONA

Vi faller innenfor "andre utdanningsinstitusjoner" og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Kurset og eksamen har begrenset med plasser da vi må holde 1 meter avstand til alle rundt oss, og det er satt til maks 6 personer.

Du må kunne svare nei på disse spørsmålene 14 dager i forkant av og på kursdagen:
1. Har deltakeren luftveissymptomer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 10 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 10 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du må svare ja på et av disse spørsmålene (med unntak av å være i karantene, i kontakt med korona positiv person de siste 10 dagene eller å ha vært i utlandet) er det mulig å ta en koronatest. Dersom den er negativ kan du allikevel være med på kurset.

Dersom du er i utsatt gruppe for korona er det også kanskje lurt å vente med å komme kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde 1 meter avstand i korte perioder, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Vi må alle prøve å holde minst 1 meter fra hverandre med mindre man bor sammen. Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i. God håndhygiene, og bruk av antibac mellom hver gang man bytter på oppgaver er viktig.

Små endringer i tider. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning. Du kan også selv be om å bli flyttet til en annen kursdato så lenge det er 1 uke igjen før kurset, eller ved sykdom. Ta kontakt så tidlig som mulig, så finner vi en god løsning for deg.

Målgruppe for kurset

Kursene våre egner seg for alle som ønsker å lære mer om seiling uavhengig av nivå og forkunnskap. Vi tilpasser kurset deg og ditt nivå slik at du lærer mest mulig på best mulig måte.

Aldersgrense for kursene er 16 år, eller 14 i følge med voksen.

Det er en fordel å ha båtførerprøven i forkant av kurset, men ingen krav. Det kan du bestille hos oss og få 500 kr avslag på begge kursene ved å bruke kampanjekode MULTI500 ved påmelding (2 separate påmeldinger)

Kursmateriell

Alt deltageren trenger til kurset er tilgjengelig ombord i båten.

Ta med matpakke og noe å drikke begge dager.

Vi anbefaler Kompetent Mannskap i Skipperens Håndbøker utgitt av Exlibriz til våre nybegynnerkurs.

Boken kan dere bestille og kjøpe hos oss, eller hos din nærmeste bokhandel.

Eksamen / sertifisering

Det er ingen eksamen etter dette kurset, men vi tilrettelegger for ICC eksamen dersom det er ønskelig, Det er ett forehåndskrav at man har båtførerprøven for at ta ICC praktisk utsjekk.

MULTI500 rabatten gjelder også for ICC eksamen

Uttalelser

Vil bare takke for en super helg med min familie sammen med Carl Roar.
Kan ikke få fullrost han nok.
Han, båten og utstyret var 110%.
Vi fikk kjørt oss ordentlig gjennom hele helge i skikkelig vind.

Med vennlig hilsen
Morten