Velkommen til din lokale hundeskole!

10 år med hundekurs! (2014-2024)


Tren den hunden du har foran deg og ikke la deg stresse av alt naboen sin kan. Din hund kan bli verdensmester. Verdensmester i innkalling for eksempel eller å hilse pent på besøkende. Du bestemmer målet og jeg er her for å hjelpe deg nå det!

På hundeskolen trener vi ikke I situasjonen, men FOR situasjonen. Det vil si at vi prøver å forberede hunden så godt vi kan med enkle, tilrettelagte og morsomme øvelser for det som kan møte den senere i livet. Slik kan den si JA til alt du har lyst å ta den med på senere. Buss, turisthytte, fly, konkurranse, utstilling, tantes bursdag osv.

Jeg trener deg, du trener hunden din

På hundesenteret spesialiserer vi oss på grunnferdigheter som kommer til nytte i alle hundesporter, hos familiehunden og på jakt. Det brukes positive metoder som går ut på å belønne de atferder du vil ha mer av. Fokus i treningen er å legge til rette for at hunden lykkes og å bygge opp øvelsene steg for steg med en markør, for eksempel klikker, og belønninger; som mat, lek og hverdagslivets goder. Å trene belønningsbasert gir mestring for både deg og hunden, i tillegg gir det resultater i hverdagen, skikkelig vinn-vinn!

Håper du finner god nytte av disse sidene og jeg gleder meg til å bli kjent med deg og din hund!

Hundehilsen fra Monica

Kontakt meg her: [email protected] eller tlf 99642103


Kurs


Hundeskolen har kurs for alle livsfaser hos hunden. Kursene fokuserer på å trene deg til å bli en dyktig hundetrener slik at du kan trene det du ønsker når jeg ikke er der og hjelper deg. Du lærer hvordan hunder lærer slik at du ikke trenger å bli frustrert, men i stedet finner løsninger når det oppstår en utfordring i hundeholdet. Noe det gjør hos nesten alle en eller annen gang.

En til en undervisning


Ønsker du hjelp til små eller litt større utfordringer i ditt hundehold? Kanskje det ikke passer for deg og/eller hunden å delta på faste kurskvelder? Da kan du velge å bestille treningspakke med privatundervisning. Jeg trener mange over internett via zoom, kanskje det også passer for deg og din hund?



ONLINEtrening


Fordelene med å gå kurs på internett er at du kan trene når du vil og hvor du vil! En fordel for hunder som lett lar seg forstyrre i andre miljø er at du kan trene hjemme i stuen din eller i hagen. Siden du har tilgang til kurset i lang tid kan du gå tilbake og studere øvelsene mer nøye om det er noe du ikke har forstått.

Andre tilbud


På denne siden finner du andre tilbud hundeskolen tilbyr nå og da. Det kan være POP UP arrangement som annonseres på facebooksiden, work shops, julekalender og eventhelger som ikke passer inn under kurs.

Gjesteinstruktører


Kirkenes Hundesenter inviterer av og til eksterne kursholdere til Kirkenes. Følg med på egen side for å se hvem som kommer! Det bruker være helgekurs, foredrag og work shops.



Leie av hall og luftegård


På Svartli har vi innendørs hundehall med et sklisikkert gummigulv på betong. Banen er ca 9 x 17 m. Uisolert med oppvarming og godt lys.

Luftegården er et ca 11 mål stort inngjerdet område ved Svartakslavannet med et jordet, gress og skog. Det er laget for at hundene skal få boltre seg og løpe godt fra seg i båndtvangstiden.

Jeg elsker valper

og har spesialisert meg på å hjelpe deg som har en ny liten firbeint søting i huset.

Det er en hektisk tid, så ta deg fri og ha god tid sammen med valpen den første tiden. For meg er det viktig at du som hundeeier lærer deg å lese hunden din. De har ett kroppspråk som forteller oss mye om vi bare vet hvordan vi skal lytte. Mange konflikter i hundeholdet kunne vært unngått om vi visste hva hunden vår prøver å fortelle til oss. Det er også med hjelp av denne læringen at vi også kan formidle hva vi vil til hunden. De kommer ikke ferdig programmert til å ha på sele, klippe klær, gå tur og møte verden. Det må vi vise dem på en vennlig måte ved hjelp av tid og forståelse.


Hei, jeg er Monica, din hundeinstruktør og coach

Jeg bruker klikkertreningens prinsipper i undervisningen og når jeg trener mine egne hunder. Jeg har vært hekta på belønningsbasert hundetrening siden det første valpekurset jeg deltok på i 1995 med min første hund, weimaraneren
Ibsen. Jeg mener det er viktig å holde seg oppdatert og er stadig fortsatt selv på kurs!

Etter å ha deltatt i ulike konkurransegrener med gode resultat har jeg fått en bred bakgrunn til å hjelpe deg. Det kan bl.a nevnes viltsporchampion, 1AK på fuglehundprøve, prøvens beste hund på flere apportprøver for stående fuglehund, opprykk i LP og Rally og deltakelse i snørekjøringskonkurranser, alt dette med flere ulike hunder! Det er verdt å nevne at jeg har holdt på med hest siden jeg var 13 år og jobbet som rideinstruktør på deltid og heltid siden 1990. Alt dette har gitt meg en god plattform for å kunne hjelpe deg med din hund også.
Du kan lese mer om meg, hundeflokken og min filosofi på siden "Om meg". Trykk på bildet så komme du dit.