Kurs i ornitologi i Oslo

I denne kategorien finner du ornitologikurs for fugleinteresserte over hele landet. Ornitologi er læren om fugler, og utgjør dermed en gren av zoologien, herunder har vi fuglekurs i alt fra for eksempel fuglesang, feltbestemming av fjær, til digital bildebehandling for naturfotografer. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner det du er på jakt etter.

Akerselva | Ornitologi

Akerselva kan være spennende også vinterstid. Såfremt det er åpent vann i deler av elva finner en alltid både ender og småfugl, og kanskje også fossekallen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Akerselva Oslo, Akerselva 1 dag

Begynnerkurs i fuglesang del 1

Lær deg å kjenne igjen fuglesangen når du er ute på tur, eller i hagen. Kurset går over fire kvelder à to timer per kveld, samt en avsluttende tur ute i felt. Dette kurset forutsetter at man tidligere har gått på vårt fuglesangkurs, del 1.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Tveita Oslo, Tveita 5 kvelder 1.600 kr

Et annerledes Oslo - fuglekikking i Frognerparken| Ornitologi

Opplev et Oslo du ikke visste eksisterte! Oslos grønne lunger huser et yrende fugleliv, og det er heller ikke uvanlig å finne sjeldne arter midt i hovedstaden. Når byens menneskelige aktivitet våkner til liv for dagen merker vi ikke så mye av den levende naturen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Frogner Oslo, Frogner 3 timer

Fornebu | Ornitologi

Fugleturtradisjonen annen påskedag til Fornebu er en klassiker. På denne tiden er vårtrekket bra, og vi forventer mange interessante arter. Morsomt også for de minste, så ta med hele familien og møt opp!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Fornebu Oslo, Fornebu 4 timer

Friluftslivets dag| Ornitologi

Utendørs familiearrangement på idylliske Sognsvann i Oslo! Mange spennende friluftsaktiviteter og enkel bevertning. Fugleteltet er til stede, fullt med informasjon om fugl og fuglekikking.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Sognsvann Oslo, Sognsvann 1 dag

Fuglenes dag ved Østensjøvannet | Ornitologi

Fuglenes dag markeres hvert år over hele landet, mot slutten av mai og i begynnelsen av juni.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Østensjø Oslo, Østensjø 1 helg

Hagefuglvandring

Vi opplever vårsangen til flere av våre standfugler og de første trekkfuglene har sannsynligvis også ankommet. En hyggelig tur for deg som ønsker å lære litt om lokale hagefuglarter, og noen overraskelser kan også dukke opp.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Tøyen Oslo, Tøyen 3 timer

Havnelangs i Oslo | Ornitologi

Oslo kan by på spennende vinterarter. Vi sjekker ut områder med åpent vann langs byens strender og havner, samt litt urbane lokaliteter underveis.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo Oslo 1 dag

Nattsangertur i Akershus | Ornitologi

På denne tida av året kommer de for oss tropiske nattsangerne. Det er en spennende, men kort sesong! Vi satser på å høre arter som åkerrikse, vaktel, nattergal, greshoppesanger, myrsanger og kanskje også elvesanger og nattravn.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Tveten Oslo, Tveten 1 kveld

Naturbussen | Ornitologi

Naturbussen tar oss til fem av de mest spennende grønne lungene i Oslo by. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Påmelding er ikke nødvendig. Så ta med hele familien for en urban fugletur med Naturbussen!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, parker Oslo, parker 1 dag

Romjulsfugler

På den mørke årstiden er det ofte stille i skogen. Men i Maridalen, med sin kombinasjon av kulturlandskap og skog, er det alltid noe å se.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Maridalen Oslo, Maridalen 1 dag

Ugletur i Mangen- og Stangeskogene | Ornitologi

En sprengkald vinternatt med fullmåne og nordlys i 2006 ble det registrert 42 syngende perleugler i dette området.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo Oslo 1 kveld

Vinterfugldager

Arrangement i Botanisk hage i regi av Naturhistorisk museum. NOF OA står med Fugleteltet, smekkfullt med fuglelitteratur, fuglematere og annet. Kom innom for en hyggelig fugleprat!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Oslo, Tøyen Oslo, Tøyen 1 dag