Yogahelg for Kvinner på Finnskogtoppen



Kursarrangør: Anahata Yoga
Sted: Finnskogtoppen Vælværehotell (ca 2 timer fra Oslo)
          Hedmark, Grue
Kursadresse: 2256 Grue
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 5.700
Neste kurs: 25.10.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr yogahelg for Kvinner på Finnskogtoppen med Silje, Siw, Anette & Maya.Vi vil jobbe med yogaøvelser og utfordringer i hverdagen som spesielt kvinner møter på i forskjellige faser av livet. Det vil være fokus på både den fysiske kroppen, sinnet, det mentale, det åndelige og kroppens energi.

På kurset vil du ta del i teori og praksis skreddersydd kvinners behov. Vi vil se på hvordan vi gjennom yoga kan balansere og optimalisere de fysiske, mentale og følelsesmessige aspektene ved å være kvinne i vår unike kropp på forskjellige stadier i livet. Lær teknikker for å gi deg selv energi og nærende pleie og hvile.

Korona
Vi gir alle penger igjen om kurset blir avlyst pga korona-viruset. Finnskogtoppen gjør det de kan for å opprettholde smittevern.

Yoga og det hellige feminine
Klassisk Yoga kan i tillegg til fysiske øvelser, pust og avspenning by på teknikker som ser på det åndelige aspektet ved å være kvinne. Vi bruker meditasjon, mantra og yantra (geometrisk form som påvirker sinet) for å komme i kontakt med, utvide og frigjøre Shakti (den indre feminine kraften).

Verdien av hvile, foredrag med Siw

Boken ”HVILE- alt vi vinner ved å la være” ser på hvordan det å roe ned på innsiden, påvirker verden på utsiden. Forfatteren inviterer oss med inn i boken og ser på hvordan kan det ha seg at det å hvile gjør oss mer empatiske. Og kan det å trykke på pauseknappen gjøre oss mer kreative og intelligente? I en veksling mellom teori og noen praktiske øvelser vil vi utforske paradokset i hvordan ”ikke-handling” kan ha en særdeles positiv effekt både på personlig nivå og i den verden vi lever i sammen.

Hvilende Yoga med Siw:
I denne klassen setter vi den dype hvilen ut i praksis. Hensikten i hvilende yoga (inspirert av restorativ yoga) er å la den enkelte kjenne at hele kroppen er støttet opp slik at vedkommende tør å slappe av og gi seg fullstendig hen til avslapningen. Her brukes utstyr som puter, klosser og pledd for å tilrettelegge for denne opplevelsen.

Krystallbollebad & Feminin Kraft med Anette
Hele deg er velkommen til denne praksisen akkurat som du er, velkommen hjem til deg selv. Ingenting å gjøre, ikke noe du skal få til, bare tillate deg å bli badet i helende vibrasjoner fra krystallbollene.

Anette skal også avslutte helgen med en økt som setter intensjoner for tiden fremover. Hun inviterer til å lytte inn, til hjerte, til stillheten, til pusten, til våre ønsker og behov. Du får rom til å kjenne på hva som holdes tilbake. Hva ønsker du skal komme mer frem? Hva ønsker du mer av i livet ditt?

Finnskogtoppen Velværehotell
Bli med til velværehotellet Finnskogtoppen som ligger vakkert til i hjertet av Finnskogen (ca to timer fra Oslo). Stedet der alt er til for å gjøre deg vel. Du finner naturlig, god mat på menyen. Muligheter for å bestille behandlinger, skiløyper rett utafor hotellet, spa-avdeling og peis.

Finnskogtoppen får mye ros for maten. Basis i et balansert kosthold er variasjon og regelmessighet. Hvert individ er unik og har ulike behov når det gjelder både næring og energi. Her har du mulighet å skape din egne tallerken, fargerik og velsmakende. De er også flinke til å tilpasse ved forskjellige allergier eller inntolleranser. Gi oss beskjed ved påmelding om du har spesielle kosthensyn.

Program for helgen
Du står fritt til å stå over en morgenmeditasjon eller droppe en økt. Helgen er ment for deg, din restitusjon og din hvile. Bli med på det som passer.

Fredag
16.00 - 17.30 Yin Yoga med Siw
17.45 - 18.30 Pust & yoga nidra (dybdeavspenning) med Silje
19.00 - 20.00 Middag
20.30 - 21.00 Åpningssirkel
21.00 - 21.30 Krystallbolle-avspenning med Anette i gymsalen / vi tenner bålpanne og legger ut reinsdyrfeller rett utafor hotellet

Lørdag
08.00 - 08.30 Meditasjon i Stillhet med Silje
09.00 - 09.45 Frokost
10.00 - 10.45 Foredrag om stress, natur og kvinner med Silje
11.00 - 12.45 Klassisk yoga med Silje / ut på tur med Julie
13.00 - 14.00 Lunsj
14.00 - 15.00 Anette sitter i glassverandaen og tar en uformell prat / deling med de som ønsker.
15.00 - 16.30 Foredrag om Hvile med Siw
17.00 - 18.30 Hvilende Yoga med Siw
19.00 - 20.00 Middag
21.00 - 22.00 Månemarkering med Maya / vi tenner bålpanne og legger ut reinsdyrfeller rett utafor hotellet

Søndag
08.00 - 08.30 Meditasjon i Stillhet med Siw
09.00 - 10.00 Frokost
10.00 - 11.00 Anette sitter i glassverandaen og tar en uformell prat / deling med de som ønsker.
11.00 - 12.30 Klassisk Yoga med Silje
12.45 - 13.00 Avslutningssirkel
13.00 - 14.00 Lunsj
14.30 - 15.30 Feminin kraft med Anette

Med forbehold om endringer i programmet.

Inkludert i helgen er:
• All undervisning
• Overnatting i dobbeltrom på Finnskogtoppen Velværehotell
• Første måltid er middag fredag og siste måltid er lunsj søndag
• Fri benyttelse av spa-avdelingen
• Fri tilgang på kaffe, te og frukt
• Fri wifi og lading av el-bil
• Kurshefte med info fra helgen og yogaøvelser til hjemmebruk.

Legg til etter ønske:
For enkeltrom hele helgen koster det 500,- ekstra
For lunsj ankomstdagen koster det 200,- kr ekstra, anbefales!

5 dager ekstra på Finnskogtoppen?
Vi har satt opp et tilbud om å bli med 5 dager ekstra på Finnskogtoppen for å integrere hvile og avspenning i hele systemet, mens du blir ivaretatt av rolige omgivelser, gode måltider, deilige yogapraksiser og litt faglig påfyll. Er du påmeldt helgekurset får du 1000,- kr rabatt på disse fem dagene.

Målgruppe for kurset:
Alle som er nybegynnere i yoga og for deg som har praktisert tidligere. Læreren vil tilpasse øvelsene etter den enkeltes behov.