Vinkurs med vinsmaking



Kursarrangør: Scuola d`italiano
Sted: Oslo, Frogner
Oslo
Kursadresse: Bygdøy allé 68, 0265 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer

Velkommen til en høstlig smaking av deilige og interessante italienske viner! Italia består av 20 regioner og alle er vinproduserende. Italia kan skryte av 550 stedegne druetyper! Nordmenn er veldig glade i italienske rødviner og de topper salget av rødvin på Vinmonopolet.

Viner fra mange druetyper, fra Nord-Italia til Sør-Italia:
Denne oktober-kvelden skal vi smake 2 hvite, 1 rosé, 3 røde og sist, men ikke minst, en spennende perlende rødvin! Vi begynner i nord med en hvit, deilig vin laget av druene Erbaluce, Traminer og Timorasso. Vi reiser så sørover i det italienske vinlandskapet til Basilicata og smaker en vulkansk vin av Falanghina-druen.

Mange har uttrykt et ønske om flere viner fra spennende Campania med så mange stedegne druer, mange av de med greske røtter, jeg har derfor valgt Lacrimarosa fra Irpinia i Campania, laget av Aglianico-druer. Neste vin er en favoritt i Piemonte, den fruktige og saftige Dolcetto og denne kommer fra Alba som også er verdensberømt for sine hvite trøffler. Så går vinturen videre til Calabria, regionen helt i sør på «støvel-tåen».

Vi smaker en spennende vin laget av den stedegne Gaglioppo. Calabria sparker oss videre ut til Sicilia og Etna, den største aktive vulkanen i Europa! Noen av Sicilias beste og mest kostbare viner kommer fra Etnas helninger, men kun 5% av Sicilias viner er herfra. De utgjør altså en eksklusiv nisje av viner fra et helt spesielt terroir og med distinkt karakter.

Her dyrkes druene Nerello Mascalese og Nerello Cappuccio. På tidligere vinkurs har det flere ganger kommet ønskemål om Lambrusco. Denne røde, perlende vinen var veldig populær for noen år tilbake, men er gått litt i glemmeboken. Vi avslutter altså kvelden i nord der vi begynte, i regionen Emilia-Romagna, med en god Lambrusco sammen med en smak av parmesan-ost.

Liste over viner vi skal smake på:
• Ioppa San Grato 2022 (Piemonte)
• Paternoster Vulcanico Falangina 2021 (Basilicata)
• Mastroberardino Lacrimarosa Irpinia Rosato 2022 (Campania)
• Fenocchio Dolcetto d’Alba 2022 (Piemonte)
• Cataldo Calabretta Cirò Classico Superiore 2016 (Calabria)
• Terre del Jabal Etna Rosso 2018 (Sicilia)
• Medici Ermete Concerto Reggiano Lambrusco Frizzante 2022 (Emilia-Romagna)

Om vinkursene:
På våre vinkurs får du smake 6 - 8 forskjellige viner mens kurslederen veileder smakingen og forteller om vinene. Avhengig av kveldens tema forteller hun om den enkelte regionen, historikk, druetyper og produsenter. Du lærer å smake vin og fyller inn ditt eget smakskjema der kveldens viner er listet med referanse til Vinmonopolets produktnummer. Du vil også få tips til mat som passer til de enkelte vinene.

Kursleder: Annika Groven

Målgruppe for kurset:
Alle er velkomne på våre vinkurs, og du trenger ikke kunne italiensk siden Annika snakker norsk / svensk på kursene.

Aldersgrense:
• Nedre aldersgrense 18 år

Vis flere tilsvarende kurs: