Veien til Golf



Kursarrangør: Hemsedal Golf
Sted: Buskerud, Hemsedal
Buskerud
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager

Formålet med den obligatoriske opplæringen er at den skal skape et positivt førsteinntrykk og bidra til å gjøre golfidretten attraktiv for nye spillere. Filosofien er å komme raskt i gang,

Veien til golf er Norges golfforbunds nye tilgang til golfsporten. Her får du en lett innføring i de praktiske aspekter av golf, litt teori, regler og golfvett. Oppleve golfspillet i praksis for deretter å la seg inspirere til å trene videre. Læringen skal være mest mulig praktisk rettet, uavhengig av om en skal lære golfteknikk, banespill, golfvett eller regler. Treningene skal preges av trivsel, godt humør, glede og mestring. Det skal være fristende å komme tilbake!

Kurs og opplæring:
Norges Golfforbund har laget bestemmelser for nybegynneropplæringen, mens det er klubbene som har det hele og fulle ansvaret for opplæringen og utviklingen av nye spillere.

Et nybegynnerkurs skal være på minimum 12 klokketimer - gjerne flere - og minst 3/4 av kurstiden skal gjennomføres på et utendørs golfbaneanlegg. Alle skal på en eller annen måte ha tilgang til kvalifisert instruktør, fortrinnsvis en PGA utdannet pro, som kan gi rettledning og hjelp. Egentrening er viktig, og derfor er det en fordel at kurs strekker seg over noe tid. Materiell fra NGF skal benyttes og deles ut til odel og eie: heftet Veien til Golf med treningskortet, en illustrert utgave av golfreglene og regelboken. For barn til og med 12 år skal NGFs aktivitetshefte brukes, gjerne også materiellet til Barn & Golf med golfmerkene.

Teknikktrening på et innendørs golfsenter vinterstid kan være en god måte å komme i gang på. Det kan imidlertid ikke erstatte ovenfor beskrevne kursopplegg hvor minimum 3/4 av et Veien til Golf kurs skal gjennomføres som praksis på et utendørs golfanlegg. Derimot vil spillere som har lært en viss grunnteknikk, lettere og raskere få glede av spillet ute på banen når de gjennomgår klubbens Veien til Golf kurs.

Å gjennomgå det obligatoriske nybegynnerkurset er fortsatt å anse som en introduksjon til golf og starten på veien til å bli golfspiller. Å lære å spille golf er en modningsprosess og det er mange holdninger, kunnskaper og ferdigheter som skal innarbeides. Det lønner seg å bruke tid på å få et så godt grunnlag som mulig, ikke minst å etablere en god sving som man kan videreutvikle etter hvert. Mye av opplæringen skal foregå ute på banen slik at praksis og teori integreres på en naturlig måte. Sikkerhet, hensyn, banepleie og effektivt spill skal prioriteres i opplæring og trening.


Treningskortet er pensum.
Treningskortet, som er det første kortet i utviklingsstigen NGF coachingsystem, omhandler de basisferdigheter og de basiskunnskaper man skal lære, gjennomføre og trene på for å bli godkjent. Øvelsene omfatter både golfteknikk og ulike typer slag, golfvett, regler, spill på bane og hvordan holde et akseptabelt spilletempo. Dessuten er det lagt inn spørsmål om både oppvarming, kosthold og planer for videre utvikling - alt for å gi et så helhetlig bilde av golfspillet som mulig.


Godkjenning:
For å bli godkjent, kreves at alle punktene på treningskortet er gjennomført og trent på. Kjennskap til det viktigste om sikkerhet og golfvett samt å kunne holde et akseptabelt spilletempo på banen ved bruk av LOB-modellen er et ufravikelig krav. Det er dog ingen obligatoriske prøver, hverken teoretiske eller praktiske. Spilleren noterer selv når øvelser og oppgaver på treningskortet er gjennomført. Gjennomføring av samtlige punkter på treningskortet skal bekreftes gjennom at treneren eller ansvarlig kursleder attesterer kortet før endelig godkjenning gis. Arrangørklubben skal utstede kursbevis stemplet og signert av klubben til godkjente deltagere.

Vis flere tilsvarende kurs: