Utdanning i Fotterapi og ortopediteknikk VG2 og VG3



Kursarrangør: Fot & Helseakademiet
Sted: Grensen
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Grensen 18 18, 0159 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 semestre
Pris: 35.500 pr semester

Vi tilbyr utdannelse i fotterapi og ortopediteknikk VG2 og VG3. Dette er et samlingsbasertstudie over 3 semestre som følger offentlig læreplan for VG2 og VG3. Etter bestått eksamen kan man søke om autorisasjon som fotterapeut.

Faget:
Fotterapifaget gir en helsefaglig opplæring som krever evne til selvstendig vurdering og behandling av ulike former for fotproblemer og fotlidelser, hos friske mennesker og hos mennesker med fysiske og psykiske funksjonshemninger.

Autorisert fotterapeut:
Fotterapeututdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over 3 semestre (1 1/2 år) deltid med 5 samlinger per semester. Skolen følger de offentlige læreplanene i programfagene for VG2 og VG3 Fotterapi og ortopediteknikk. Etter bestått eksamen, kan det søkes om offentlig godkjenning som fotterapeut (autorisasjon).

Jobbe som fotterapeut:
Fotterapeutens arbeidsoppgaver vil være å Informere og veilede, drive forebygging, habilitering og rehabilitering, lage avlastninger for å forebygge fotlidelser, utføre fotbehandling og forsøke å tilpasse fotterapifaget etter samfunnets behov.

Forebyggende:
Arbeidssituasjonen er selvstendig og gir mulighet til å drive egen virksomhet. Yrket krever nær kontakt med andre mennesker og det settes store krav til holdninger, ferdigheter og kunnskaper i faget. Fotterapeuten har en naturlig plass i forebyggende og behandlende helsearbeid hvor det er viktig å samarbeide med andre yrkesgrupper.

Aktuelle arbeidssteder etter endt utdannelse:
• Skolehelsetjenesten
• Innen idrett
• Åpen omsorg
• Fotterapiklinikker
• Innen diabetesomsorg, tilknyttet diabetesgrupper
• Somatisk sykehus
• Somatisk og psykiatriske sykehjem

Undervisning:
Undervisningen foregår i skolens lokaler på Grensen. Utdannelsen går over 3 semester, og er basert på klasseundervisning, praksis på skolen og egenstudier. Det blir lagt opp til 5 samlinger på 5 dager per semester.

Praktisk informasjon:
Kurset har 5 samlinger på 5 dager pr semester, obligatorisk oppmøte. Studiet dekker pensum til VG2 og VG3 i fotterapeut. Studiet er støttet av Lånekassen. Det skal også leveres inn hjemmeoppgaver.


Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker utdanning i Fotterapi og ortopediteknikk VG2 og VG3

Opptak:
Det trengs ingen forkunnskaper for opptak. Det viktigste er din interesse og motivasjon til å gjennomføre dette krevende studiet, men det er selvfølgelig en fordel med bakgrunn fra helsefag og kroppens anatomi.
VG 1 må tas før du går opp t il eksamen i VG 2. Altså under studiet eller gjerne før. Les mer på vå vår hjemmeside www.fotoghelseakademiet.no


Eksamen/sertifisering:
Studentene må opp til offentlig eksamen i Fotterapi (VG2 og VG3) som privatist. Etter bestått eksamen kan man søke om offentlig godkjenning som fotterapeut.

Vis flere tilsvarende kurs: