Tung/Mellomtung Motorsykkel (A, A2)



Kursarrangør: Romerike Trafikkskole
Sted: Statoilbygget på Frogner
          Akershus, Sørum
Kursadresse: Frognerveien 2, 2016 Frogner (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Før du kan begynne opplæringen på klasse A, må du ha gjennomført obligatorisk MC kurs på 3 timer.

Trinn 1 - Trafikalt grunnkurs:
Gjennom opplæringen i trinn 1 skal du utvikle en grunnleggende forståelse for hva kjøring med bil, moped, motorsykkel, traktor eller snøscooter innebærer. Dette kurset skal gi deg grunnleggende forståelse for trafikk, og være utgangspunkt for videre opplæring. Kurset er i alt på 17 undervisningstimer (grunnkurs + mørkekjøringsdemonstrasjon). Alle må ha Trafikalt Grunnkurs for å øvelseskjøre privat eller ved en kjøreskole. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år.

Trinn 2 - Kjøretøy og kjørekompetanse:
Her skal du lære å beherske sykkelen rent kjøreteknisk, uten at du trenger å konsentrere deg om andre trafikanter.Du skal også lære å kjøre økonomisk og mest mulig miljøvennlig, og skaffe deg kunnskap om kjøretøyet. Dette må til for at du skal lære de kjøretekniske ferdighetene effektivt og med god forståelse. Du skal også lære deg å ta ansvar for kontroll og tilsyn med sykkelen.

Obligatorisk opplæring trinn 2:
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime. I felleskap vil elev og lærer ta stilling til om eleven har tilstrekkelig kjørekompetanse til å begynne på det neste trinnet.

Trinn 3 - Trafikal kompetanse:
Her skal du lære å beherske kjøring i variert trafikk, du må også tilegne deg kunnskap om bestemmelser i vegtrafikkloven som regulerer kjøringen. Når du fullfører trinnet, skal ferdighetene dine være så gode at du kan kjøre selvstendig.

Obligatorisk opplæring trinn 3:
4 timer sikkerhetskurs på bane, der 1 undervisningstime er fordelt på innledende og avsluttende teori. Trinn 3 har en obligatorisk veiledningstime. I felleskap vil elev og lærer ta stilling til om eleven har tilstrekkelig kjørekompetanse til å begynne på det neste trinnet.

Trinn 4 - Avsluttende del:
Målene på dette siste trinnet er særlig innrettet mot risikoforståelse, kunnskap om regler og innsikt i trafikken som system. Disse temaene skal utdypes gjennom hele opplæringen, selv om de vektlegges spesielt i det første og siste trinnet.

Obligatorisk opplæring trinn 4:
4 undervisningstimer fordelt på innledende og avsluttende teori. 4 timer sikkerhetskurs på vei.