Trinn 4.1.1 Bilkjøringens risiko, personbil - klasse B



Kursarrangør: Kåre Ekrene Trafikkskole
Sted: Rogaland, Haugesund
Rogaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 1/2 time

Kåre Ekrene Trafikkskole tilbyr trinn 4.1.1 bilkjøringens risiko for personbil klasse B. Målet med opplæringen er at eleven etter å ha gjennomført opplæringen skal ha den kompetanse som er nødvendige for at du skal kunne kjøre på en ansvarlig måte.

Hovedmålet for opplæringen:
Eleven skal ha de kunnskaper og ferdighet, den selvinnsikt og risikoforståelse, som er nødvendig for å kjøre på en måte som:

• Er trafikksikker
• Gir god samhandling
• Fører til god trafikkavvikling
• Tar hensyn til helse, miljø og andres behov og er i samsvar med gjeldende regelverk.

Det som er viktig å merke seg her, er at hovedmålet skal nås for å bestå førerprøven.

Opplæringen er delt i 4 trinn:
• Trinn 1: Trafikalt Grunn Kurs
• Trinn 2: Grunnleggende kjøre- og kjøretøykompetanse
• Trinn 3: Trafikal del
• Trinn 4: Avsluttende opplæring

Veien til målet:
Øvelseskjøring for klasse B, kan starte fra fylte 16 år. Dette gir deg mulighet til å få mengdetrening og erfaring før du begynner å kjøre bil på egen hånd. Merk deg at det er 3 forskjellige muligheter når du skal ta førerkort kl. B.

1. All opplæring på trafikkskolen.
2. Et samarbeid mellom trafikkskolen, ledsager og elev.(LSO)
3. En kombinasjon av trafikkskolen og privat øving.

Noe av opplæringen er obligatorisk. De obligatoriske delene som består av kjøring i trafikk (forbikjøring og langtur), glattkjøring og mørkekjøring utgjør til sammen 9.5 timer.


Regler for privat øvelseskjøring:

Eleven:
• Gjennomført Trafikalt Grunnkurs og ha bevis for dette, ha riktig alder samt ha med ID bilde

Ledsager:
• Må være minst 25 år og hatt førerkort klasse B sammenhengende de siste 5 årene.

Bilen:
• 1 ekstra innvendig speil og rød L på hvit bunn bak på bilen.

Brytes disse reglene regnes kjøringen som ulovlig øvingskjøring.


Opplæringen foregår etter planer som er fastsatt av Vegdirektoratet.

Vår trafikkskole gir profesjonell undervisning slik at all opplæring ved skolen sikrer kvalitet. Myndighetene har laget normalplan (læreplan) til de enkelte førerkortklasser. Dette er gjort for å sikre en enhetlig ramme for opplæringen. Læreplanen tar hensyn til at førerrollen ofte er vanskelig og at kjøringen stiller store krav til førerens dyktighet.

En viktig oppgave for føreren er å innhente og bearbeide informasjon. I din nye rolle som motorvognfører skal du utføre korrekte handlinger med presisjon og flyt på grunnlag av valg som gjør kjøringen sikker og miljøvennlig. I den praktiske delen av opplæringen må du derfor få kyndig veiledning og trening nok til å utvikle en kjøreatferd som vil gi økt trafikksikkerhet og trivsel.

Det er derfor avgjørende at kjøreopplæringen får så god kvalitet som mulig. Normalplanen er med å sikre kvaliteten i føreropplæringen ved at målene er retningsgivende for opplæringen og førerprøven. Læreplanen er delt i en teoretisk og en praktisk del. De teoretiske kunnskapene skal understøtte Kjøreøvelsene og vil bli utdypet og tilpasset det gradvis stigende nivået i opplæringen.

Møt godt forberedt:
Det lønner seg å møte godt forberedt til undervisningen. Det gjelder både teorikurset og kjøretimene. Ved å forberede deg til timene får du bedre innsikt og forståelse og kortere opplæringstid. Etter endt kjøretime vil læreren gi deg en oppsummering om hvordan timen har gått. Læreren vil også fortelle hva som skal øves i neste time, og hva du skal forberede deg på. Læreren er pålagt å føre opplæringskort. Her skrives hva som er gjennomgått i hver time og andre ting som angår opplæringsframdriften.

Førerkort garanti:
For de fleste er målet å få førerkort med minst mulig timer og billigst mulig. For og få førerkort må en inneha de kunnskaper, ferdigheter og holdninger som er nødvendige. Dessverre er det en del som stryker til førerprøven. Årsaken til at en stryker kan nok være forskjellige, men i de fleste tilfeller er det et en rett og slett ikke er flink nok i alle situasjoner.

Alle som framstilles til førerprøven gjør så godt de kan for å stå. Her hos oss har vi sett litt nærmere på stryk/bestått statistikken. Vi har funnet ut at de som tar den opplæringen som vi mener de bør ha og framstilles til førerprøve når vi anbefaler det, består som regel førerprøven på første forsøk. Det viser seg også at denne kategori elever heller ikke får noe dyrere førerkort enn andre.(En stryk koster det samme som 4.27 kjøretimer.)

Med denne bakgrunn vil vi tilby deg førerkortgaranti. For å få denne garantien må du skrive opplæringskontrakt med oss. Skulle du mot formodning likevel stryke til førerprøven, tar vi omkostningene på oss ved den nye prøven, unntatt gebyrene til staten.

Dersom dette er noe for deg, ta kontakt med daglig leder for nærmere informasjon og skriving av kontrakt.

Eksamen/sertifisering:
Etter endt opplæring avholder skolen en teoretisk og praktisk vurdering av kunnskaper og ferdigheter. Denne vurderingen fastsetter om du har et høyt nok faglig nivå til å bestå førerprøven.

Vis flere tilsvarende kurs: