Triggerpunktbehandling - nybegynner



Sted: Rogaland, Haugesund
Rogaland
Kursadresse: Kvalamarka 5, 5514 Haugesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 4.250

Vi tilbyr kurs i triggerpunktbehandling hvor du lærer å bruke meridianer, finne triggerpunktene og å behandle muskelsmerter. Kurset er et nybegynnerkurs hvor du får innføring i kroppens meridianer, triggerpunker og hvilke smerter som er relatert til triggerpunktene.

Innhold:
Du lærer å finne triggerpunktene og hvordan du kan behandle dem for å dempe smerte. Triggerpunkter kan sende reflekssmerter til andre steder på kroppen, og i dag vet vi hvor de ligger, oftest i forutsigelige mønstre. Dette er et kjekt og praktisk manuell terapeutisk kurs, og passer til enhver terapiform - supert for både øvede og begynnere. På kurset går vi i dybden på to meridianer og de tilhørende muskler. Her finner vi bla. bihuleproblematikk, menstrasjonsproblematikk, kjeveproblematikk og mye mer. Når man jobber med musklenes meridian, kan vi få overraskende resultat på selve triggerpunkt behandlingen, ofte finner vi opptil flere ubalanser som kan referere til denne ene meridianen.

Du lærer relevante muskler til de to meridianene og sammenhengen mellom muskelen, meridianen og meridianpunkter. Du vil også lære å bruke “ørefrø” på meridianpunkter, aktivere og strekke / stryke gjennom meridianene på ulike måter. Muskulære triggerpunkter er små, ømme punkter i muskelen, og finnes på helt bestemte steder på de ulike musklene. Overbelastede triggerpunkter vil kunne gi smerter og redusert funksjon, da er de aktive triggerpunkter. Et aktivt triggerpunkt kan gi lokal smerte, men oftest stråler smerten ut til helt andre steder i kroppen.

Med kunnskap om triggerpunkter og dens smertereferanser i kombinasjon med muskelens meridianpunkter gjør dette til en effektiv form for å muskulær smertebehandling, og det med det beste verktøy som finnes: din egen hender. Den skrå halsmuskelen har f.eks smertepunktene sine over øynene, i pannen, i bakhodet og på issen, mens musklenes triggerpunkter ligger i muskelfiberens lengderetning. Årsaken til smerten ligger altså ikke der hvor smerten er men et stykke vekk.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i triggerpunktbehandling

Nivå:
• nybegynner nivå

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper