Rideleir og ridekurs i Østre Toten

Her finner du ridekurs, rideleir og kurs for kjøring med hest. Du finner rideleir i hele landet der du kan velge mellom baneridning, turridning, fjellridning, teori og mye mer. Du finner ridekurs for både nybegynner og viderekomne. De som er mer interessert i trav finner kurs for kjøring med hest.

Bransjestandard Hest/HMS-kurs

Bedrifter som kan dokumentere at de følger kvalitetssystemet Bransjestandard hest kan søke Norsk Hestesenter om å bli godkjent. Godkjente bedrifter har rett til å markedsføre seg med logoen «Godkjent hestevirksomhet».

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 3 timer

Grunnkurs sitsutvikling med ridesimulator (heldagskurs)

Vil du bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på hesten? Ønsker du tilbakemeldinger på hvordan du fordeler vekten i setet, følger hestens bevegelser, din tøylekontakt, samt plassering og bruk av sjenklene?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 15.06.2024 1 dag15.06.2024 fra 950 kr

Inspirasjonskurs for ridelærere

Vi ønsker vi velkommen til ukeskurs for ridelærere der vi tilbyr faglig inspirasjon på våre høyt utdannede hester - sammen med våre dyktige lærere. Du kan også ta med deg din egen hest hvis du ønsker.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 10.06.2024 2 dager10.06.2024 fra 6.700 kr

Kjørelærerkurs med Simon Lande

Vi holder kjørekurs med Simon Lande på Norsk Hestesenter.Simon Lande er fagansvarlig i kjøring på Norsk Hestesenter. Han er utdannet ridelærer trinn 2 og kjørelærer 2 fra Norsk Hestesenter og har ansvar for innkjøring av unghester, samt kjøreopplæringen på ridelærerutdanningen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 27.04.2024 1 helg27.04.2024 1.800 kr

Kjørelærerkurs med Øivind Mikkelsen

Vi gjentar suksessen og inviterer til kjørekurs med Øivind Mikkelsen på Norsk Hestesenter. Øivind Mikkelsen har stått på startlistene i sportskjøringskonkurranser i flere år og konkurrerer på internasjonalt nivå.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 1 helg 2.500 kr

Kuskesertifisering

Å påta seg kjøreoppdrag med hest er spennende og en flott måte å vise fram norske kjørehester på. Men for å kunne påta seg slike oppdrag er det viktig å tenke på sikkerhet og at kusken har de nødvendige kunnskaper om hva et slikt oppdrag innebærer av ansvar. Derfor tilbyr NHS kuskesertifisering.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 3.000 kr

Ride and dine på Starum - (weekend for voksne)

Hvis du kjenner på at du gjerne skulle frisket opp formen på hesteryggen litt, samtidig som du ønsker å nyte hyggelige måltider og god drikke i godt selskap, da er Ride and Dine kurset for deg! Kurset krever at du kan ri selvstendig i alle gangarter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 14.06.2024 1 helg14.06.2024 5.670 kr

Ridefysioterapi

Vi tilbyr ridefysioterapi - et tilbud for både barn og voksne. Ridefysioterapi ledes av en spesialutdannet fysioterapeut og er en verdifull behandlingsmetode hvor lystbetont mestringsfølelse og kontakt med hesten står i sentrum.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 1 dag

Rideleder

Ridelederkurset retter seg mot deg som allerede har oppgaver på en rideskole eller ved et ridesenter. På dette kurset får du gode verktøy som du kan ta med deg videre i jobben din. Eller vurderer du kanskje å søke ridelærerutdanningen?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 17.06.2024 5 dager17.06.2024 7.500 kr

Sits- og teknikk- treningskurs med ridesimulator del 1

Ønsker du å bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på din og hestens helse og prestasjon? Ønsker du bli en mer følsom rytter som får frem det beste i hesten og deg selv, samtidig som hestevelferden ivaretas under trening?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 04.05.2024 1 dag04.05.2024 fra 950 kr

Sprang treningshelg med fokus på sits

Vil du utvikle deg som sprangrytter? Ønsker du hjelp til å utvikle din sits og til å lage et godt treningssystem for hesten din sånn at den har gode forutsetninger for å bli en trygg og harmonisk spranghest?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Østre Toten Østre Toten 1 helg 3.000 kr

Næringsmessig transport av hest - nettkurs

Vi tilbyr kurset næringsmessig transportør av hest som nettkurs. Kurset er obligatorisk for den som frakter hest profesjonelt. Ved bestått kurs får du et kursbevis. Kursbeviset legges ved som dokumentasjon når du søker Mattilsynet om kompetansebevis som sjåfør/ledsager.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2.000 kr

Autorisert Ridelærer "Som er tildelt Østfold prisen."

" Ambulerende" Med mange års erfaring bl.a. Starum, private ridebaner og leder for ridesenter. 60 år, til og fra med hest.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet

Personlig trening (PT) av hest og rytter.

RIDELÆRER. Terje Forsberg 90597767 Hestekunnskap = . Ridelærer med bred kunnskap i Mental -trening av hest og rytter. " Ambulerende" Med mange års erfaring bl.a. NHS. Starum , private ridebaner og leder for ridesenter. 64 år, med hest.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 400 kr

Natural Horsemanship-kurs

Man trenger slett ikke ha problemhest for å være med på et slikt kurs. Men et ønske om å lære seg å kommunisere effektivt med hesten. Målet er å få en hest som har LYST til å være sammen med deg. Og som når du ber den om noe sier: JA! Det vil jeg :)

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet