Teknisk fagskole



Sted: Orkdal vidaregåande skole
          Sør-Trøndelag, Orkdal
Kursadresse: Orkdalsveien 340, 7300 Orkanger (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: Deltid over 3 år

2- årig Tekniskfagskole gjennomføres hos oss som et deltidsstudier fordelt over 3 år og gir deg muligheter til å være i fullt arbeid mens du studerer. Som fagskole tar vi i bruk og videreutvikler kompetansen våre studenter tar med seg inn i studiet (fagbrev og erfaring).

Teknisk fagskole er en høyere yrkesfaglig utdanning som etter fullført utdanning gir en høyere fagskolegrad på 120 studiepoeng (fagskoleingeniør).

2- årig Tekniskfagskole gjennomføres hos oss som et deltidsstudier fordelt over 3 år og gir deg muligheter til å være i fullt arbeid mens du studerer. Som fagskole tar vi i bruk og videreutvikler kompetansen våre studenter tar med seg inn i studiet (fagbrev og erfaring).

Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger i kombinasjon med webinarer (nettoverføring) som det tas videoopptak av. Hvert studie har egne studieplaner som er delt inn i ulike fag-emner og tema. Når alle tema i et fag-emne er gjennomført, avholdes en avsluttende prøve eller eksamen. I siste studieår skal studenten gjennomføre hovedprosjekt innenfor valgt fordypningsområde (fagområde).

Det er derfor smart å sette av mye tid i mellom samlingene, til å løse oppgaver og studere på egenhånd. Mange av våre studenter velger av den grunn å studere sammen med andre studenter, og danner studiegrupper. Dersom du har familie er det lurt å avklare med familien før du bestemmer deg for å bli deltidsstudent. Dette fordi du som deltidsstudent vil få mindre tid til familiære aktiviteter mens studiet pågår.

Vi kan tilby 2-årig teknisk fagskole med fordypning i følgende fagområder:
Elektro:

• Elkraft
• Automasjon
• Elektronikk

Kjemi- og prosessteknikk:
• Generell prosessteknikk
• Med valgfag i Vann og Avløp (VA)

Teknikk og industriell produksjon (TIP):
• Maskinteknisk drift
• Sveiseteknikk

Bygg og Anlegg:
• Anlegg
• Bygg

Chr. Thams fagskole er akkreditert og godkjent av NOKUT**- Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen. **NOKUT er et uavhengig, statlig organ som akkrediterer, fører tilsyn og bidra til å utvikle kvaliteten på høyere utdanning og fagskoleutdanning i Norge.

Fagskole - Opptakskrav og poeng:
For å studere på en fagskole må du dekke opptakskravet. De fleste fagskolestudier krever at du enten har fag-/svennebrev eller treårig yrkefaglig opplæring som er relevant for studiet du skal søke på. Det kan også være andre tilleggskrav. Det er også mulig å søke med realkompetanse.

Opptakskrav:
I studieoversikten finner du mer informasjon om hva som er kravet til det fagskolestudiet du skal søke på. Du finner også mer informasjon på nettsiden til fagskolen du skal søke til.

Fag-/svennebrev:
Du har fullført og bestått videregående opplæring med bestått fag- /svennebrev eller tatt det som praksiskandidat. Fag-/svennebrevet må som regel være relevant for studiet du skal søke på.

3-årig yrkesfag på videregående:
Du har fullført og bestått 3-årig yrkesfaglig videregående opplæring som gir yrkeskompetanse. Yrkeskompetansen må som regel være relevant for studiet du skal søke på.

Realkompetanse:
Du fyller minst 23 år i søknadsåret og har relevant erfaring i fagfeltet du ønsker å studere. Til noen kunstfaglige utdanninger kan du søke med realkompetanse hvis du fyller 19 år eller mer i søknadsåret.

Generell studiekompetanse:
Du kan også dekke opptakskravet til noen fagskolestudier med generell studiekompetanse, men de fleste fagskolestudier krever at du enten har relevant fag-/svennebrev eller 3-årig yrkesfaglig videregående opplæring.

Andre tilleggskrav:
Det kan i tillegg være andre krav til enkelte fagskolestudier. Dette kan for eksempel være krav om at du må bestå en opptaksprøve, ha en spesiell type sertifisering og lignende.

Mer om spesielle opptakskrav:
Noen studier har også krav om at du skal levere politiattest og/eller medisinsk attest for å fullføre studiet.

Vis flere tilsvarende kurs: