Team- og konfliktcoaching



Kursarrangør: Ålreit
Sted: Sandviken
          Hordaland, Bergen
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning

Vi tilbyr team- og konfliktcoaching- Teamkompasset, for optimale grupper. Teamcoaching bygger ned og forebygger konflikter, dårlig kommunikasjon, mobbing og skaper løft, ny motivasjon, samspill og energi.

Vi er autoriserte anvendere av ”Teamkompasset”, som er basert på den enkeltes personlighetsprofil i JTI, og gir mulighet til å sette sammen gruppemedlemmer til spesifikke roller og arbeidsoppgaver ut fra individuelle ferdigheter, talenter, kompetanse og preferanser.

Målet for et team er å skape felles resultater. Det kan være i organisasjoner, i avdelinger samt leder- og prosjektgrupper. Teamcoaching bygger på den grunnleggende forståelse av at hvert medlem har sine spesielle talenter og kvaliteter, ulike roller og funksjoner. De skal utfylle og støtte hverandre for å oppnå den ønskede synergieffekten.

Gruppe og teammedlemmene er ofte ulike med hensyn til kompetanse, ferdigheter, personlige egenskaper og evner. Hvert individ har gjort sine egne og ulike erfaringer både privat og på jobb. Her ligger ofte årsaken til misforståelse og konflikter. I tillegg kommer ofte tids- og prestasjonspress Det tapper energi, motivasjon og felles engasjement.

Gjennombrudd Coaching passer når en gruppe mennesker vil:
• Møte fremtidige utfordringer i fellesskap, utvikle ideer og skape et felles begrepsapparat utvikle felles tenke- og handlingsmåte
• Utvikle virksomhetens verdi- og ressursorientering
• Løse konflikter på en aktiv og konstruktiv måte
• Utvikle sitt potensial på en helhetlig måte gjennom teamidentitetsprosessen
• Skape et felles bilde av det de som lag ønsker å oppnå

Vi er autorisert til å anvende ”Teamkompasset”, som er basert på det enkelte individs personlighetsprofil i JTI. Det gir mulighet til å sette sammen medlemmer med ulike preferanser (ref. Jung-typer) som har ulike arbeidsoppgaver som de virkelig liker, trives og mestrer pga. individuelle ferdigheter, talenter, ressurser, kompetanse,osv.

Når de ulike teamrollene ivaretas, kan et team fungere optimalt på disse 4 hovedområdene: Mål – arbeidsfordeling – arbeidsmåter - menneskelige og mellommenneskelige forhold.

Ønsker du eller teamet ditt å oppleve hvordan det er å ”gjøre hverandre enda bedre”? Ønsker dere å oppleve et gjennombrudd?