Sykkeltur i Frankrike, Baskerland



Kursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 7 dager
Pris: fra 15.890 pr pers

Havet, naturen og fjellene Du vil sannsynligvis falle pladask for temperamentet, sjarmen, varmen, fargene og kontrastene helt nede i sekskantens venstre hjørne.

Fra den mondene og småsnobbete badebyen Biarritz, kjent som eldorado for surfere, for sine gode golfbaner og for sitt lystige natteliv, fører pedaltråkkene deg først sørover langs kysten med steile klipper og lange sandstrender med panoramautsikt utover Atlanterhavet og til Spania. Sykkelturen snor seg videre innover i landet i grønn og vilter fjellnatur, hvor maleriske landsbyer med fremtredende kulturarv og rike tradisjoner kniver om oppmerksomheten med høydedrag og fjelltopper med medrivende utsyn. Du kommer innom landsbyer som Sare og Ainhoa, og i Saint Jean Pied-de-Port, kjent som et av hvilestedene på pilegrimsleden til Santiago de Compostela, vender du igjen nesen utover mot havet med Biarritz som mål og siste overnattingssted.

Turen er middels krevende, men vær forberedt på noen drøye stigninger (som delvis kan tas med tog). Smak på de lokale matrettene, gjerne med spansk pepper fra Espelette (på ruten), som de lokale kokkene har en forkjærlighet for. Hver kveld tas du varmt imot av vertskapet på små 3-stjerners hoteller eller i sjarmerende gjestehus (chambre d’hôtes) av tilsvarende kvalitet.

Program:
Dag 1
Når du er vel installert på hotellet i Biarritz vil du få sykkel og turmateriell utlevert av hotellpersonalet. Biarritz er også kjent for sin sjøvannsterapi, og kanskje frister en behandling for å senke skuldrene på feriens første dag? Vi foreslår en rusletur i byen eller kanskje et bad i havet før middag (for egen regning på fritt valgt restaurant).Overnatting.

Dag 2
Din baskiske oppdagelsesreise starter langs kysten sørover fra Biarritz, og du blir kjent med kystveien langs havet med klippefremspring, lange sandstrender og små dalsøkk, landbruksområder og berglendt landskap i bakgrunnen. På turen kommer du innom stedstypiske landsbyer og byer, som f.eks. Saint-Jean-de-Luz i den langrunne og vide bukten med vakker kyststi og den kjente Saint Jean Baptiste-kirken. En liten rutebåt tar deg og sykkelen over fra Hendaye på fransk side av grensen til Hondarribia i Spania, en liten befestet fiskeby med rik historie, fargeglade husfasader og bugnende blomsterkasser. Middag på egenhånd – her er spansk tapas og livlig folkeliv! 30 km.

Dag 3
Den lille båten tar deg tilbake til Hendaye, hvor du legger ut på dagsturens første del til Ascain, hvor du beundrer den romanske broen og kulturskattene. Etter ytterligere 4 km tar du det lille «Rhune»-toget opp til Baskerlands høyeste punkt. Nyt en liten rusletur i de pittoreske gatene i Sare før den siste sykkelstrekningen til middelalderlandsbyen Ainhoa med bindingsverkshus, vaskeplass, fontener, dueslag og omkringliggende beitemarker med sorte får. Middag og overnatting på 3-stjerners hotell eller i tilsvarende «chambre d’hôtes de charme». 35 – 40 km (flere varianter).

Dag 4
Etter å ha tråkket opp Col de Pinodiéta, sykler du gjennom det lille handelsstedet Espelette, som var kjent for handel med de små villhestene med navnet Pottocks og for chilien med navn etter landsbyen. Du triller nedover igjen langs elven Nive, og veien snor seg videre til Saint Jean Pied-de-Port, verdenskjent som en av byene på pilegrimsleden til Santiago de Compostela og på UNESCO’s verdensarvliste med den spesielle Saint Jacques-porten. Middag på egen hånd. Overnatting på «chambre d’hôtes de charme». 46 km.

Dag 5
Dagens etappe fra Saint Jean Pied de Port til Itxassou eller Cambo-les-Bains har løsning for alle: Ta utfordringen og sykle dagens ganske utfordrende etappe i naturens tegn med en god del stigning (1100 m), eller om du er litt sliten etter dagen i forveien, kan du ta dagens etappe på toget (en avgang om morgenen og en avgang tidlig om ettermiddagen). Middag og overnatting i «chambre d’hôte de charme» eller 3-stjerners hotell (etter tilgjengelighet). 41 km.

Dag 6
Du vender nå sykkelstyret mot havet igjen, og dagens mål er Biarritz. Når du har lagt de første 15 km bak deg, kommer du over på sykkelsti og holder deg på denne helt til Bayonne. Nyt pausen i byen, som er kjent for sitt gastronomiske kjøkken og de lokale festene. Du rekker en sving ut mot havet og sykler langs Anglet-kysten tilbake til Biarritz. Middag på egenhånd. Overnatting på det samme hotellet som ved turens start. Ringen er sluttet, og minneboken din har fått mange nye og spennende sider. 46 km.

Dag 7
Frokost på hotellet, avreise – eller frister noen dager ekstra ved havet?

AVGANG
hver dag 1.4. – 30.10.

Målgruppe for kurset:
NIVÅ
Middels+. Noen krevende stigninger (som delvis kan tas med tog)