Studium i veiledning og coaching



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Sydspissen Hotell
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Strandvegen 166, 9006 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 samlinger à 2 dager
Pris: 15.500

Vi tilbyr studium i veiledning og coaching. I studiet vil du bli kjent med fagfeltet veiledning og coaching i teori og praksis. Studiet egner seg både for nybegynnere og viderekommende innenfor fagfeltet. Vi har til nå hatt mange fornøyde deltakere på studiet i veiledning og coaching.

Formål:
• Gi deltakerne teoretisk og praktisk veilednings- og coachingkompetanse
• Bidra til større innsikt i vitale menneskelige prosesser knyttet til læring og utvikling
• Utvikle god veileder- / coachingpraksis
• Gi kunnskap om hvordan veiledning og coaching kan utnytte og utvikle kompetanse i organisasjoner

Innhold:
Å veilede og coache handler ikke i første rekke om å fortelle folk hva de skal gjøre, hvordan de skal gjøre det og hvorfor. Det handler mer om å lytte, stille spørsmål, utfordre, dele kunnskap med og hjelpe den som søker veiledning/coaching til å finne egne løsninger. I kurset får du både teoretisk innføring i veiledning og coaching, presentasjon av ulike veilednings-/ coachingverktøy og utprøving av disse i mange praktiske øvelser.

Aktuelle områder for bruk av veiledning / coaching kan være oppfølging av medarbeidere, elever, lærlinger og studenter i praksis, mellom kolleger som grunnlag for refleksjon, erfaringsdeling og utvikling, samt i samtaler med kunder, brukere og pårørende. Videre er veiledning / coaching et nyttig verktøy når man jobber med utvikling av og endring i organisasjoner. Deltakere rapporterer også at det å tilegne seg kompetanse innen veiledning og coaching, fører til spennende egenutvikling.

Etter kurset skal deltakerne:
• Ha tilegnet seg begreper for å forstå og analysere sosiale prosesser der veiledning / coaching foregår eller bør foregå
• Ha godt kjennskap til veiledningens / coachingens etiske dimensjon
• Ha økt innsikt i hvordan man arbeider med mennesker med tanke på endring, vekst og utvikling innenfor en organisasjon
• Ha innsikt i strategier for veiledning og coaching og kunne tilpasse og anvende disse i konkrete situasjoner.
• Ha utviklet bredere grunnlag for å vurdere egne forutsetninger som veileder / coach og være i stand til å utvikle egne veileder / coachingferdigheter.
• Ha innsikt i forholdet mellom veiledning og coaching

Foreleser: Bente Storfjell

Bente Storfjell er kompetanserådgiver i Fagakademiet. Bente er utdannet førskolelærer med videreutdanning i administrasjon og ledelse, sosiologi, veiledningsmetodikk, spesialpedagogikk og 6.- 10. årspedagogikk. Hun har vært avdelingsleder og styrer i barnehage, øvingslærer og faglærer på høgskole, konsulent hos Fylkesmannen i Nordland og opplæringsleder i Kommunal Kompetanse. Har vært med på å utviklet flere veilednings-/ coachingsstudier og har lang erfaring fra å gjennomføre studier i veiledning og coaching. Foreleser har i tillegg tatt utdanning i coaching vinteren 2003/04 og høsten 2008.

Målgruppe for kurset:
Dette studiet er et tilbud til alle som har et ønske om å utvikle kommunikasjonsferdigheter og høyne egen bevissthet om kommunikasjon og relasjoner.
• Ledere og mellomledere
• Tillitsvalgte
• Ansatte med publikums- / brukerkontakt
• Ansatte med personalansvar / opplæringsansvar
• Andre innen privat, offentlig og frivillig sektor som ønsker å utvikle teoretisk og praktisk kunnskap innenfor og forståelse av veiledning og coaching.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer forelesninger, lunsj, kaffe / te og materiellkostnader. Kursavgiften inkluderer ikke litteratur. For de som ønsker å avlegge eksamen vil det påløpe eksamensavgift til Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Eksamen / sertifisering:
Eksamen gjennomføres som et individuelt prosjektarbeid og dokumenteres gjennom en skriftlig prosjektrapport (hjemmeeksamen).

Vis flere tilsvarende kurs: