Stressmestring - bedriftsinternt



Kursarrangør: Interflow
Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 2 dager
Pris: Avtales

Mestrer du stress mestrer du det aller meste. Lær hvordan! Stress kan signalisere at nå er det “nok”, noe er veldig galt, dette “klarer” du ikke, at du er på tynn is, at noe ikke er til å holde ut – men også at du skal overskride noen grenser, som må til for å komme videre.

Innhold:
Under stress befinner vi oss i en slags overlevelsestilstand som kan sammenlignes med en “selvpåført lobotomi”,som kutter forbindelsen med øyeblikkets muligheter, alternativer og krefter til å styre seg selv. Vi dupliserer kritikkløst tidligere innlærte reaksjoner basert på negative følelser.

I en time med stressmestring søker vi oss frem til hva som er den egentlig årsaken til at du opplever stress – hva som kan gjøres – hva som ikke kan/skal gjøres – hvorfor du opplever og tenker på denne situasjonen som du gjør – hvordan du kan mestre stresset bedre – hvordan du kan avverge at det skjer igjen – hvordan du skal være forberedt – hvordan du lettere kan beskytte deg mot det som stresser – og ikke minst: vi lader ut stresset som sitter i kropp og sinn gjennom den teknikken/metoden som passer deg best! Det er mao en kombinasjon av bevisstgjøring, behandling, energiarbeid/øvelser og coaching.

I tillegg til stressbehandling skal du mao lære å gjenkjenne når stresset tiltar, og raskt ta i bruk nye verktøy og tankemønstre for å mestre situasjonen og deg selv!
Stress er svært individuelt. Nettopp derfor er en individuell time viktig for å finne hvilke sammehenger, årsaker og mønstre det handler om for nettopp deg! Derfor er det også viktig å bli bevisst egne reaksjonsmønstre og tankemønstre.

Liv ser på stress ut ifra fysiologiske, psykologiske, mentale, eksistensielle, ernæringsmessige og sosiokulturelle kriteria og går igjennom sammenhengen mellom disse variabler på en enkel og lettfattelig måte.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Rolig, behagelig og imøtekommende personlighet som gikk ut og inn av manus uten noe som helst problem. Fikk engasjert alle og traff alle på en vidunderlig måte Må oppleves!!!! Ei dame som vet hva hun snakker om.
- Sissel Arset, leder Ålesund styrernettverk.

Positiv samhandling, gode rutiner og hver enkelt medarbeiders personlige ansvar for sin egen rolle er suksessfaktorer på enhver arbeidsplass. I de tilfeller der økende oppdragsmengde forårsaker slitasje og stressrelaterte reaksjoner på ansatte vil det medføre utfordringer som tar fokus vekk fra viktige oppgaver.

Liv Wassum viste en meget sterk analytisk evne og bistod oss med solid kunnskap. Med enkle teknikker og gjennom ny konkret kunnskap vi ble tilført har vi igjen fått en meget bra arbeidshverdag der vi trekker enda bedre i samme retning. Fokus på hver enkelt medarbeiders ansvar og plikt for å ta grep om egen rolle i gruppen stod sentralt, og hennes faglig sterke budskap korrigerte både holdninger og humør hos samtlige.

Effekten av samtalene hun gjennomførte med ansatte samt dagskurs Wassum avholdt for oss har økt vår produktivitet vesentlig. Skuldrene til hver enkelt medarbeider er tilbake på et sunt nivå, utsagn og råd fra henne har satt preg på vår hverdag. Jeg vil på det sterkeste anbefale å benytte de tjenester Liv Wassum tilbyr for å få positivt påfyll og for å skape en ny giv på arbeidsplassen".
- Tor S. Jacobsen, daglig leder Hansgrohe AS