Skrivekurs - for deg som har norsk som andrespråk



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: First Hotel Alstor
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Tjensvollveien 31, 4021 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.650

Vi tilbyr skrivekurs for deg som har norsk som andrespråk og skriver formelle tekster på jobben. På kurset lærer du hvordan du får fram budskapet ditt. Målsettingen er å gjøre deltakerne tryggere i bruken av norsk som arbeidsspråk.

Innhold:
Før kurset sender du oss typiske tekster som du arbeider med til daglig. Deretter går vi systematisk gjennom det du har sendt oss. På kurset viser vi hvordan du kan forbedre teksten din. Du lærer hvordan du systematisk kan bearbeide og forbedre teksten din. I første omgang viser kurslederen fram originalteksten din med forslag til forbedring. Han forklarer hva som er endret og hvorfor. Deretter viser han hvordan du selv kan endre teksten, og hvilke hjelpemidler du kan bruke. Du jobber altså med tekster og problemstillinger som du kjenner fra før. Kurset gir deg en katalog av gode formuleringer som du kan ta i bruk med en gang.

Dette lærer du:
• En rekke praktiske skriveknep
• Hvordan skrive gode vedtaksbrev
• Hvordan skrive e-poster
• Hvordan unngå de vanligste språkfellene
• De viktigste skrivereglene
• Hvordan unngå kommafeil
• Kvalitetssikring av teksten din

Foreleser: Ragnar Eriksen

Ragnar Eriksen er utdannet rådgiver og filolog. Han har lang erfaring fra offentlig informasjonsvirksomhet, markedsføring og media. Ragnar har i mange år holdt kurs i klarspråk for en rekke kommuner, fylkeskommuner, departement og direktorat. Deltakerne opplever kursene som underholdende og inspirerende. De setter pris på at alt er så praktisk lagt opp. Ingen høytflygende teorier - kun konkrete teknikker og knep som de kan ta i bruk straks.

Målgruppe for kurset:
Ansatte i offentlig sektor som har norsk som andrespråk