SketchUp Pro - BIM for interiørarkitekter



Kursarrangør: Epix 3D Graphics
Sted: Creo Nordic Studio
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Bjellandveien 26, 3172 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00-18:00
Varighet: 10 timer
Pris: 4.900

SketchUp har fått full BIM kapasitet BIM (Building Information Modelling) er det man kaller digitale 1:1 modeller av et bygg. Det finnes BIM for hvert av de forskjellige fagområdene (bygg, struktur, elektro, VVS, rør osv.) og man kan også kombinere disse modellene til en tverrfaglig BIM.

For at arbeid med BIM skal være effektivt, er det et poeng at man kan dele informasjon med andre aktører i et byggeprosjekt. Enten må da alle jobbe i det samme systemet – med de eventuelle begrensning det gir på tvers av fagområdene – eller så må man kunne dele BIM gjennom et eller annet filformat. Størst fleksibilitet og valgfrihet får man dersom man baserer seg på programvare som er sertifisert for utveksling av BIM gjennom åpne standardiserte filformater slik som IFC og jobber etter de retningslinjene som beskrives gjennom buildingSMART

Statsbygg, Forsvarsbygg og andre offentlige og private byggherrer stiller krav om bruk av BIM i større byggeprosjekter. For at aktører skal være med har dette hittil krevet store investeringer i software og kursing for å levere sine prosjekter i ifc formatet.

SketchUp Pro tilbyr nå denne muligheten til en brøkdel av prisen av det avanserte DAK programmer koster. SketchUp Pro koster $695 (ca.NOK.kr.5.700,-) kjøpt fra deres hjemmesider eller via Epix. Med i denne prisen følger LayOut for professjonell presentasjon og dokumenthåndtering

For interiørarkitekten betyr dette at de igjen kan komme på banen uten store investeringer i tid og penger.

Agenda:
• Plantegning i 2D og modellering i 3D
• Målsette tegninger
• Farge og materiale på tegninger
• Bruke egne bilder/materialer
• Skyggelegging og forskjellige renderingteknikker
• 3D-presentasjoner og enkel animasjon
• BIM klassifisering og eksport
• Import/eksport til andre formater og utskrift. Bli produktiv fra første øyeblikk. Deltagere vil etter gjennomført kurs være istand til å tegne sine prosjekter i 3D, bruke materialer og bilder og lage enkle presentasjoner


Det er viktig for interiørarkitekten å oppdatere seg og å avmystifisere «BIM» og kompleksitet. SketchUp er verdens mest brukte 3D program, -mye pga. hvor enkelt det er å lære seg og bruke aktivt i prosjekter. For at det skal settes opp et kurs kreves at det melder seg på et visst antall deltagere.

Det enkleste og hurtigst voksende tegneprogrammet i arkitektbransjen, -Nå 64 bit med BIM! SketchUp ble sluppet på markedet av Last Software i August 2000 med tanke om å være det enkleste 3D programmet med kortest lærekurve og ble hurtig arkitekt og byggbransjens favorittprogram. I Mars 2006 ble Last Software kjøpt opp av Google som så potensialet bl.a via SketchUp´s evne til å plassere 3D bygninger i Google´s 3D kartprogram Google Earth.

I Juni 2012 kjøpte det amerikanske selskapet Trimble opp SketchUp for å satse videre på sin utvikling innenfor Engineering and Construction. SketchUp ble orginalt utviklet for arkitekt og bygningsbransjen og Trimble ønsker igjen å fokusere i denne retningen. Trimble eier allerede Tekla og AceCad som er markedsledende innenfor BIM (Building Information Modelling). Ting tyder på at SketchUp også er iferd med å bli et fullkomment BIM verktøy.

SketchUp er en befrielse fra tunge DAK programmer og man tegner hurtig opp sine design raskere enn med noe annet verktøy. På Trimble´s 3D Warehouse laster man gratis ned tusenvis av 3D modeller av alt fra interiørartikler, møbler, biler, båter til hele bygninger direkte inn i sine tegninger. Bibliotekene vokser for hver dag ettersom ivrige SketchUp brukere legger ut sine 3D modeller. Også mange interiørleverandører vet å utnytte denne muligheten.

En annen grunn til programmets popularitet i arkitektbransjen er det´s mulighet til å få ut perspektiver som ser ut som de er malet i akvarell eller tegnet for hånd, -derav navnet SketchUp.

Målgruppe for kurset:
Kurset vil være spesielt rettet mot interiørarkitektens fagfelt og inkludere hvordan man forbereder og eksporterer i BIM ifc formatet.

Kursmateriell:
Deltagere må selv medbringe egen PC eller Mac.

Vis flere tilsvarende kurs: