Riggerkurs 48 timers kurs Modul O-2.2 og O-3.2



Kursarrangør: PETOL AS
Sted: Husnes Industriområde 39
          Hordaland, Kvinnherad
Kursadresse: Sentrumsvegen 41, 5460 Husnes (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 48 timer

Vi tilkbyr riggerkurs 48 timers kurs Modul O-2.2 og O-3.2. Formål med opplæringa: Gje blivande riggarar ei god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk av: Fallsikringsutstyr og enkle løfteinnretningar ( enkle travers- og søylesvingkranar, håndtaljer, luft- og el-taljer og transportable vinsjar.

Opplæringa skal gje elevane god innsikt i prinsippa for fallsikringsutstyr, enkle løfteinnretningars og transportable vinsjars konstruksjon, virkemåte, bruk og vedlikehaold, slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggeoperasjoner vert unngått.

Modul O-3.2: Rigging.
Opplæringas varighet: 32 timer ( 1 time = 45 min )
Formål med opplæringa: Gje blivande riggarar ein god praktisk grunnopplæring i sikker bruk av riggerutstyr. Opplæringen skla gje elevane god innsikt i prinsippa for riggutstyrets konstruksjon, virkemåte, bruk og vedlikehold, slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggoperasjonar vert unngått.

Riggoperasjon:
Bruk og sammenstilling av transportabelt løfteutstyr og / eller manuelle / kraftdrevne vinsjar, taljer som vert benytta ved horisontal eller vertikal forflytting av last.
Opplæringa dekjker den nødvendige teoretiske og praktiske opplæringa som er nødvendig for å kunne gjennomføre sjølvstendige riggoperasjoner.
Opplæringen vert avslutta med ein praktisk prøve.

Eksamen/sertifisering:
Opplæringen avsluttes med en praktisk prøve.