Rideleir



Kursarrangør: Saarela gård
Sted: Lakselv
          Finnmark, Porsanger
Kursadresse: Saarelavn 1, 9700 (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 5 dager
Pris: 7.200
Neste kurs: 01.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Saarela gård tilbyr rideleir med islandshest. Vi ser at mange barn og ungdom ønsker å tilbringe en uke på rideleir framfor å reise bort på ferie. Å være på rideleir handler om å bygge bånd med andre jevnaldrede med samme interesser, bli kjent med seg selv og sin kapasitet, og ikke minst: oppfylle dr

Mange kjente fjes var å se, både fra en og to ganger tidligere. - Hvorfor dette? Vi har gode fasiliteter med muligheter for overnatting, ridestier og vakker natur. Islandshesten er kjent for sin hardførhet, flotte temperament og sine gode gangarter, noe du vil bli godt kjent med gjennom dagene på hesteryggen. Hestene våre er trygge og vil gjerne ta deg med det Lakselv har å tilby!

Hver hest har sine spesialiteter, og de fleste glemmer aldri hesten "sin" fra rideleir. Du vil nemlig ha ansvaret for din egen hest gjennom uken. Vi tilbyr rideturer i Finnmarks flotte natur i skog og mark, langs Lakselva. Det vil også bli satt tid til undervisning og trening på bane hvor du kan øke dine rideferdigheter og bli bedre kjent med islandshestens 5 gangarter. Vi har kapasitet til å ta i mot 6 elever i uka, som gjør at vi kan tilby god individuell hjelp og mer fokus på hver enkelt rytter. Alle får muligheten til å bo sammen og bli godt kjent. Vi ser at mange knytter bånd på rideleir med oss og møter venner de kan ha for resten av livet. Mange kommer tilbake for å møte gamle venner igjen.

Hver dag vil det være opplegg med aktiviteter, ridetur og trening på bane. Opplegget er tilpasset alle i alderen 9 til 15 år som ligger på et nybegynner/lettere nivå til middels nivå innen ridning. Likevel skal det sies at det mentale spiller minst like stor rolle som alderen, da det handler om å kunne bli kjent med sin kapasitet. - Så lenge du har vilje til å prøve, så er vi der for å hjelpe deg med resten. Vi vil tilpasse aldersgruppe og nivå så godt som mulig alt ettersom hvilken uke det passer den enkelte deltaker. Om du har gode rideferdigheter men likevel ikke har ridd mye islandshest er dette også et godt utgangspunkt.

Björk vil ta seg av rideundervisningen, hun er utdannet lokallagsdommer innefor NIHF og tatt flere kurs (deriblant instruktørgrunnkurs, HKK 1&2, coachingkurs mm.) og vil tilpasse rideundervisningen så mye som mulig etter dine ønsker. Vi vil fokusere på gangartsridning, og kan hjelpe deg med alt fra å lære deg å ri til mer avanserte øvelser og trening til konkurranser innen gangartsridning. Vi vil også sette fokus på den islandske ridestilen og basere turene på inspirasjon vi har fått gjennom fantastiske opplevelser fra Island. Rideleiren går fra søndags formiddag til torsdag kveld, eller fra mandags formiddag til fredags kveld med ridning ca 2 ganger hver dag som inkluderer både trening og rideturer.

Prisen legger opp til hele oppholdet inkludert mat og overnatting. Ingen ekstrautgifter kommer i tillegg. (For deg som kommer langveis fra: Direktefly tur/retur Oslo-Lakselv er tilgjengelig. Vi henter deltakere fra Lakselv flyplass og skysser tilbake til flyet til Oslo.) Kunne dette vært noe for deg eller noen du kjenner? Vil du lære å ri eller øke dine rideferdigheter gjennom sosialt samvær, vakker finnmarksnatur og sitte igjen med en opplevelse du ikke vil glemme? Ikke nøl med å ta kontakt for nærmere opplysninger!

Målgruppe for kurset:
Barn 9-16 år

Vis flere tilsvarende kurs: