Innføringskurs i rallylydighet



Kursarrangør: Trondheim Hundeskole
Sted: Skjetlein videregående skole
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Skjetleinvegen 114, 7083 Leinstrand (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 1.800

Vi tilbyr innføringskurs i rallylydighet. Rallylydighet er en relativt ny hundesport som spesielt er rettet mot treningsglede, samarbeid og trivsel mellom hund og fører. Sporten jobber aktivt mot "glede, samspill og holdninger!", og er en godkjent konkurransegren.

Innhold:
På konkurranse går man typisk en bane på mellom 15 - 20 skilt. Banene varierer fra konkurranse til konkurranse og øvelsene kan varieres i det uendelige! Dette er et lekent alternativ til konkurranselydigheten, den er mindre fysisk krevende enn agility, og bruker elementer fra sporten freestyle. Et kjempeviktig poeng er at sporten skal være inkluderende og at det er rom for at alle kan delta.

Rallylydighet passer derfor de aller fleste ekvipasjer! I tillegg til at det er en konkurranseform, er det også en super måte å aktivisere hunden sin på fordi vi samtidig styrker kontakt og samarbeid! Kursets innhold vil variere noe ut ifra ekvipasjenes ønsker og nivå, men vi skal i utgangspunktet jobbe med klasse 1 og 2.

All trening blir lagt opp slik at du og hunden mestrer øvelsene, vi tilpasser til hver hund! Øvelser (og varianter av) som sitt, ligg, gå fot og target er eksempler på momenter og grunnferdigheter vi trenger. På kurset vil vi derfor jobbe noe med grunnferdighetene først før vi setter fokus mot det å planlegge, bygge og gå forskjellige baner!

Annet:
Etter endt kurs får du også tilgang til å delta i vår treningsgruppe! Gruppen består av ekvipasjer som har deltatt på rallykurs hos oss tidligere, og sammen holder vi treninger i innendørs hall annenhver uke. I treningsgruppen er fokus å videreføre det vi har jobbet med på kurs, utvikle treningen og øve på utholdenhet. Hvis du har lyst til å debutere på konkurranse kan ei treningsgruppe være gull verdt å øve sammen med!

Instruktørene:
Våre instruktører på dette kurset har 2-års utdanning, lang erfaring med hund og hundetrening. Hovedinstruktør konkurrerer i rallylydighet.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset passer for deg som ønsker å finne på noe gøy med hunden din, for deg som vil utforske samarbeidet mellom deg og hunden, eller for deg som ønsker flere måter å aktivisere hunden din på! Uansett utgangspunkt, eller forkunnskaper - på dette kurset er alle velkommen!

Kursmateriell:
Dette trenger du å ta med i forbindelse med kurset:
• Tildekket bur i bil, så hunden ikke har utsyn (dette for å få effektive pauser)
• Mange små, lett-tygde godbiter, gjerne av ulike typer (tips fiskepudding, pølse, leverpostei, smøreost på tube, karbonader etc.)
• Leker som hunden virkelig liker!
• Vanlig kobbel og halsbånd (eller sele)
• Vann til hunden
• Matpakke og drikke

Vis flere tilsvarende kurs: