Privat pilotsertifikat PPL (Helikopter)



Sted: Sandefjord Lufthavn
          Vestfold, Sande
Kursadresse: Hangarveien 13, 3241 Sandefjord (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Du velger selv når du vil starte
Pris: 285.750

Fly til hytta, besøk familien, se huset fra lufta, eller la venner og kjente få seg en luftetur de sent vil glemme! Med et privat helikoptersertifikat PPL(H) kan du la pilotdrømmen bli virkelighet!

Med et PPL(H)-sertifikat kan du fly etter visuelle flyregler (VFR), det vil si når du har sikt til bakken. Du har lov til å fly alene, eller med ikke-betalende passasjerer. Den vanligste helikoptertypen å fly på, er Robinson R44.

Man kan eie helikopter selv, eller via et andelslag. Man kan også leie helikoptre på timesbasis, blant annet via Oslo Helikopterklubb. De disponerer per nå (2017) de samme to helikoptertypene som EHC, altså R22 og R44.

PPL(H) Privat sertifikat:
• Søkere må være minst 16 år ved kursstart, og minimum 17 år ved oppflyging.
• Søkere blir vurdert etter personlig oppmøte på Sandefjord Lufthavn Torp.
• Søkere må inneha minimum medical klasse 2, utstedt fra Flymedisinsk institutt.
• Oppstart: Kontinuerlig og etter avtaleInfo om kurset: Kurset gjennomføres etter en avtalt fremdriftsplan. Opplæringen består av en teoretisk og en praktisk del, som fortrinnsvis bør gå parallelt. Eksamen arrangeres av Luftfartstilsynet på kunngjorte datoer seks ganger i året. Kandidater må ha minimum 45 timers praktisk flyging.
• Rettigheter: Som innehaver av PPL(H) har du lov til å fly etter visuelle flyregler (VFR), med sikt til bakken. Du har lov til å fly med ikke-betalende passasjerer (venner, kollegaer). Du har ikke lov til å tjene penger på din flyging. Dersom du ønsker å fly i mørket, trengs et eget PPL(H) nattprogram.