Presentasjonsteknikk, kunsten å formidle - bedriftsinternt



Kursarrangør: Holtskog
Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 - 3 dager
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs i presentasjonsteknikk - kunsten å formidle for bedrifter. Hva er oppskriften på en god og engasjerende presentasjon? Hvordan gjør du budskapet ditt spisset og relevant? Hvordan får du mottakerne til å huske og lære? Og hvordan takler du nervøsiteten?

Innhold:
Å kommunisere tydelig og godt er både viktig og nyttig kompetanse og det kan læres! Retorikk er kunsten å påvirke og overbevise og nøkkelen til en god presentasjon. Jeg tar utgangspunkt i Aristoteles’ kommunikasjonsmodell og de tre elementene - taleren, talen og tilhørerne - og går gjennom hva som skal til for å planlegge, bygge opp og holde en god presentasjon.

Målet for kurset er:
• Å få deltakerne til å bli bevisst sin verbale og ikke-verbale kommunikasjon
• Å lære å bygge opp en god presentasjon
• Å bli tryggere, tydeligere og mer troverdige formidlere
• Å takle ulike forsamlinger og situasjoner med større trygghet og mer profesjonalitet

Agenda:
• Kommunikasjon, kroppsspråk og signaler
• Hvordan fange, og holde på, interessen
• Nervøsitet, pust og stemme
• Forberedelser og planlegging
• Å bygge opp et overbevisende budskap
• Kunsten å skape engasjement i forsamlingen

Kurset gir kompetanse og veiledning på følgende områder:
1) Kommunikasjon, kroppsspråk og signaler:
Kommunikasjon handler ikke bare om å overbringe informasjon eller et budskap, men også om hvordan vi bevisst og ubevisst formidler og tolker holdninger, meninger og tanker. Hvordan blir du oppfattet? Hvordan når du på best mulig måte frem med budskapet ditt? Hvordan kan du skape tillit og troverdighet?

2) Nervøsitet, pust og stemme:
Hvordan takler du og vinner over nervøsiteten? Hvordan bruker du pust og stemme på riktig måte?

3) Forberedelser og planlegging:
Hvordan er en god presentasjon bygget opp? Hvordan får du tilhørernes oppmerksomhet? Og hvordan holder du interessen oppe? Retorikkens byggeklosser hjelper deg å forberede og planlegge en vellykket presentasjon.

4) Formidling:
Hva skiller en god presentasjon fra en dårlig presentasjon? Om bruk (og misbruk) av hjelpemidler, historier og eksempler, involvering / aktivisering av publikum, og om å takle uventede situasjoner og spørsmål.

Kurset inneholder både teori og praksis, og det vil være mange små oppgaver der deltakerne får prøvd sin formidlingsevne. Deltakerne får personlig veiledning og konkrete tilbakemeldinger, og får hjelp til alle deler av sine presentasjoner, fra planlegging, struktur og valg av språk til memoreringsteknikker og fremføringskunnskap. Kurset tar også for seg utforming av presentasjoner i PowerPoint for å profesjonalisere disse.

Kursholdere: Vibeke Holtskog, Catherine Lemaréchal og Christian Eek-Jensen

Målgruppe for kurset:
Bedrifter

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Takk for et veldig spennende og givende kurs. Dette skal jeg bruke videre.
- Christian Jønsson, Statoil ASA

Takk for et veldig nyttig og interessant kurs! Jeg kommer til å nyte godt av alle råd og øvelser i mitt fremtidige arbeid.
- Irmela Van Der Bijl, Finansdepartementet

Takk for et FANTASTISK bra kurs! Jeg likte veldig godt måten du ledet oss gjennom kurset på, og hvordan du gradvis ga oss større utfordringer. Jeg er så takknemlig for alle de gode tipsene jeg har fått. De kommer jeg til å bruke både i og utenfor jobb. Kommer til å anbefale kurset varmt til venner og kolleger.
- Tone Løve, Statens Vegvesen

Vis flere tilsvarende kurs: