Personbil - klasse B



Kursarrangør: Romerike Trafikkskole
Sted: Statoilbygget på Frogner
          Akershus, Sørum
Kursadresse: Frognerveien 2, 2016 Frogner (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Opplæringen gjennomføres i 4 trinn. Målene for trinn 1-3 angir forutsetningene for å ha et godt utbytte av undervisningen på det neste trinnet.

Hovedmomentene i hvert trinn forutsettes å bli videreført i neste trinn. Det er kjøreferdighetene som avgjør hvilket trinn eleven befinner seg på. Målene for trinn 1-4 angir samlet den kompetansen som kreves for å bestå førerprøven i klasse B.

Trinn 1 - Trafikalt grunnkurs:
Gjennom opplæringen i trinn 1 skal du utvikle en grunnleggende forståelse for hva kjøring med bil, moped, motorsykkel, traktor eller snøscooter innebærer. Dette kurset skal gi deg grunnleggende forståelse for trafikk, og være utgangspunkt for videre opplæring. Kurset er i alt på 17 undervisningstimer (grunnkurs + mørkekjøringsdemonstrasjon)
Alle må ha Trafikalt Grunnkurs for å øvelseskjøre privat eller ved en kjøreskole. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år.

Trinn 2 - Kjøretøy og kjørekompetanse:
Gjennom opplæringen på trinn 2 skal eleven tilegne seg kunnskap om bilen og bilkjøring. Eleven skal lære å mestre bilen rent kjøreteknisk, uten å måtte rette oppmerksomheten mot andre trafikanter. Det er ikke fastsatt et ”minste” timetall for opplæring på dette trinnet.

Obligatorisk opplæring trinn 2:
Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime. I felleskap vil elev og lærer ta stilling til om eleven har tilstrekkelig kjørekompetanse til å fortsette på det neste trinnet.

Trinn 3 - Trafikal kompetanse:
Gjennom opplæringen i trinn 3 skal eleven lære seg å beherske kjøring i variert trafikk. På trinn 3 er det nyinnlæring av forbikjøring. Ved avslutningen av trinn 3 skal elevens ferdigheter være slik at kjøringen er tilnærmet selvstendig, og klar for førerprøve. Det er ikke fastsatt et ”minste” timeantall for opplæringen på dette trinnet.

Obligatorisk opplæring trinn 3:
Sikkerhetskurs på bane (glattkjøring) er obligatorisk for alle som skal ha førerkort i klasse B. Dette gjennomføres mot slutten av opplæringen på trinn 3. Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime. I felleskap vil elev og lærer ta stilling til om eleven har tilstrekkelig trafikal kjørekompetanse til å begynne på det neste trinnet.


Trinn 4 - Avsluttende opplæring:
Obligatorisk opplæring trinn 4
Sikkerhetskurs på veg er obligatorisk, og utgjør den avsluttende delen av opplæringen ved trafikkskolen. Målene for sikkerhetskurs på veg er hovedsaklig rettet mot elevenes risikoforståelse og trafikksystemet, slik som i trinn 1.

En viktig forutsetning er at disse har vært utdypet gjennom hele opplæringen, selv om disse temaene vektlegges spesielt i starten og slutten av opplæringen. Hele trinn 4 er obligatorisk, og kurset inneholder 4 timer teori og 9 timer praktisk kjøring. Det meste av kjøringen her er selvstendig, og skjer på landevei.

Vis flere tilsvarende kurs: