Offentleglova i 2017 - utviklingstrekk og status



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Hotel Klubben
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Nedre Langgate 49, 3126 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.750

Vi tilbyr kurs om offentleglova i 2017 - utviklingstrekk og status. Kurset skal belyse hva som er status per 2017 og om det er mulig å se noen utviklingstrekk siden 2009.

Innhold:
Offentleglova, som trådte i kraft 1.1.2009, skal sikre alle rett til innsyn i forvaltningens saksdokumenter. Samtidig skal loven ivareta behovet for intern diskusjon i arbeidsprosessene. Den skal også sikre fortrolighet og rettssikkerhet for enkeltpersoner og næringsdrivende som gir informasjon om seg og sitt til forvaltningen. Dette er bare noen av utfordringene og dilemmaene man møter i praktiseringen av lovens bestemmelser. Grensene for innsyn kan ofte være vanskelige å trekke.

Kursdagen vil inneholde:
• Grundig gjennomgang av de mest relevante lov- og forskriftsbestemmelsene
• Gjennomgang av sentrale avgjørelser fra Sivilombudsmannen og tolkingsuttalelser fra Justisdepartementets lovavdeling som er kommet etter at loven trådte i kraft.
• Praktisk oppgaveløsning og dilemmautfordringer i grupper med avsluttende gjennomgang i plenum.

Foreleser: Kurt O. Bjørnnes

Kurt O. Bjørnnes, privatpraktiserende advokat med kontor i Skudeneshavn. Han har bred erfaring i arbeidsrett: både prosedyreerfaring som advokat og som kursholder og prosessveileder. Gjennom mange år har han utviklet kurs innen ulike juridiske emner. Flere tusen deltakere fra offentlige virksomheter har deltatt på kursene hans i blant annet arbeidsrett og forvaltningsrett. Inngående kjennskap til forvaltningens funksjon og virkemåte er hans styrke. Han benytter en utpreget praktisk tilnærmingsmåte til stoffet og gjør bruk av dialog og konkrete eksempler i undervisningen.

Målgruppe for kurset:
Ansatte i forvaltningen som har grunnleggende kunnskap om loven

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer et fyldig kompendium