Ny i maritim bransje



Sted: Maritimt Kompetansesenter Sørøst Norge (MKS)
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Øvre Langgate 46, 3110 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 5.000

Målsettingen med kurset er å gi deltakerne generell kunnskap om maritim næring, næringens verdiskapning både til sjøs og til lands, nasjonalt og internasjonalt, og dens mange særegne uttrykk, forkortelser og betegnelser. Den maritime næringen er en av Norges eldste, største og viktigste.

I dag har Norge kanskje verdens mest komplette maritime klynge bestående av rederier, verft, utstyrsprodusenter, designmiljøer, klasseselskap, tjenesteleverandører og utdannings- og forskningsinstitusjoner. Tidligere ble det i stor grad rekruttert til landbasert virksomhet fra de seilende, mens det i dag i større grad ansettes medarbeidere uten maritim bakgrunn.

Metode/Gjennomføring:
Opplæringen skjer gjennom klasseromsundervisning, hvor deltakerne introduseres for lærestoffet via PowerPoint-presentasjoner, dialog i plenum og videofilmer. Hvert emne avsluttes med en oppsummering av lærestoff, praktisk tilnærming og refleksjon.

Målgruppe for kurset:
Passer for deg som skal jobbe i et rederi eller annen maritimt relatert bedrift, men som mangler grunnleggende kunnskap eller trenger en oppdatering.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer kursmateriell, kursbevis, og lunsj begge dagene

Eksamen/sertifisering:
Kurset har ikke sluttest, men det utstedes kursbevis.