Naturlig hudhelse - nettkurs



Kursarrangør: Tunsberg Medisinske Skole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Pris: 4.200/807 (6 avdrag)

Vi tilbyr nettkurs i naturlig hudhelse. Lurer du på hvordan miljøet påvirker huden din - både direkte og indirekte? For eksempel er tarmens helse sterkt knyttet til hudens helse. Og aldring av huden styres i stor grad av hvilke gener som er skrudd av og hvilke som er skrudd på.

Innhold:
Hva går Naturlig hudhelse ut på?
Studiet tar for seg hudhelse, lettere hudproblematikk og hudaldring. Du vil lære om hvilke faktorer som påvirker huden og hvorfor hudproblemer oppstår. Videre vil du lære hva du kan gjøre for å forebygge og behandle enkelte hudproblemer, samt bevare en sunn og vakker hud så lenge som mulig.

Vi går grundig gjennom hva slags mat huden har godt av, og hvordan du kan ta vare på huden med naturlige og hjemmelagde hudprodukter. I siste tema fokuserer vi på hvordan miljøet påvirker huden og helsen, og hvordan du ved hjelp av endringer i kosthold og livsstil kan skru av og på gener knyttet til sykdom og tidlig alderdom.


Etter endt studium har du blant annet kunnskap om:
• Hudens oppbygging og ulike hudtyper
• Hvilke faktorer som påvirker huden
• Kosthold og kosttilskudd for en sunn, frisk og ungdommelig hud
• Hvordan finne årsaken til problemhud
• De vanligste hudproblemene og spesifikke tiltak
• Forskjellen på naturlig, økologisk og konvensjonell hudpleie
• Sertifiseringer og merkeordninger
• Naturlige ingredienser man trygt kan bruke på huden
• Skadelige ingredienser man ikke bør bruke på huden
• Hvordan ta vare på huden på en naturlig måte
• Hvordan lage egen naturlig hudpleie og kosmetikk
• Aldring av huden og hvordan forebygge og reversere dette på en naturlig måte
• Fordeler og ulemper med soling og hvordan man kan beskytte seg på en naturlig måte
• Epigenetikk og aldring - hvordan man kan skru av og på gener knyttet til sykdom og aldring

Gjennomføring:
Studiet er et nettbasert deltidsstudium. Vi anbefaler at du setter av ca. 2 - 3 ettermiddager / kvelder per uke for å jobbe med det.

Målgruppe for kurset:
Studiet passe for deg som er kostholdsveileder eller terapeut og ønsker å lære mer om god hudhelse for å jobbe med lettere hudproblemer. Studiet passer også godt for deg som er helsekostveileder da både naturlige hudpleieprodukter samt ingredienser til hjemmelaget hudpleie selges i helsekostforretninger. Studiet er også åpent for deg som er interessert i naturlig hudpleie og ønsker å lære mer om god hudhelse for egen del.

Opptakskrav:
• Det er ingen opptakskrav, men det anbefales at du har grunnleggende kunnskaper om kroppens anatomi og fysiologi på nivå med forkurs anatomi og fysiologi.

Kursmateriell:
Det er ingen pensumbøker i dette studiet, men alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen. Artiklene er basert på ulike kilder, blant annet vitenskapelige studier, annen faglitteratur og kompetansen til ulike fagpersoner tilknyttet skolen. I tillegg til pensumartikler, får du tilgang til en rekke verktøy inne på nettskolen.

Eksamen/sertifisering:
Det er en quiz og en innsendingsoppgave til hvert tema. Quiz rettes automatisk, mens innsendingsoppgavene rettes av lærer og du får en grundig tilbakemelding. Oppgavene vurderes med bestått / ikke bestått. Du må bestå alle quizzene og oppgavene for å få vitnemål. Etter fullført og bestått studium får du vitnemål med tittelen "Veileder i naturlig hudhelse".

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
«Naturlig hudhelse er et veldig nyttig verktøy i yrker som berører menneskers livsstil og helse. For mange er det hud og det vi kan se som gjør mennesker motivert for å gjøre endring. I tillegg gir kurset en god innføring i de vanligste hudutfordringene og aldring, som er mulig å gjøre noe med gjennom livsstil. Kurset er en fantastisk tilnærming til god helse, som gir resultater langt utover bedre hud. Kan anbefales! »
- Helene Sundby, Livsstilscoach

«Siden er jeg en hudpleier som jobber ganske mye med hudbehandlinger, har det alltid vært viktig å ha litt mer forståelse om hvordan man kan få en forbedring via kosthold osv... dette studiet har vært veldig nyttig for min del. Nå kan jeg anbefalle ikke bare hudpleieprodukter som burde brukes men hva slags mat og kosttilskudd er behjelpelig i en eller annen situasjon. Så det anbefalles på det sterkeste. Kommer sikkert til å ta flere kurs for å fordype meg mer i kosthold. Takk for ett produktiv kurs denne gangen og vi høres igjen:) »
- Monika, Naturlig hudhelse

«Kurset var veldig nyttig, fint lagt opp og med mye informasjon. »
- Kate Sølvi Kristiansen

Vis flere tilsvarende kurs: