Musikkførskole (barn 4 - 6 år)



Kursarrangør: MAYA Musikk & Kulturskole
Sted: Senter Syd
          Oslo, Mortensrud
Kursadresse: Lofsrudveien 6, 1281 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Torsdager kl 18:00
Varighet: 12 uker
Pris: 2.485

Vi tilbyr musikkførskole for barn i aldersgruppen 4 - 6 år. Musikkførskolen danner et godt grunnlag for all videre musikkopplæring. Her blir barna fortrolige med å uttrykke seg musikalsk gjennom sang, lek, rytmikk og bevegelse etter musikk.

Innhold:
Gjennom rim og regler, musikkeventyr og dramatisering flettes musikken inn i barnas fantasiverden, og utvikler deres musikkglede og musikalitet. Kulturarven har også sin plass på musikkførskolen. Vi har en stor sangskatt å ta vare på, og vi ønsker å gjøre barna kjent med norske folkeviser og sangleker, og tradisjonelle og nyere barnesanger. Rytmeinstrumentene tas i bruk i rytme- og gehørtreningen og barna akkompagnerer folketoner, barnesanger og klassiske musikkstykker på trommer, tamburiner, bjellekranser, triangler, cymbaler, marakasser o.s.v.

Musikkopplæringen blir nå mer målrettet og visuell ved bruk av materialarbeider, enkel note- og taktopplæring, gehørspill og enkel improvisasjon på ORFF-instrumenter som xylofoner, metallofoner, klokkespill, trommer, tamburiner og andre rytmeinstrumenter. Alle musikalske begreper innlæres gjennom sang, spill, dans, drama, lydforming, folkeeventyr, musikkeventyr, rytmikk og bevegelse etter musikk, bygget på en musikalsk og rytmisk progresjon.

Litt om kursleder:
Per har utdanning fra Musikklinja på Svgs, Toneheim folkehøgskole og har en Bachelor i utøvende improvisasjon fra Musikkhøgskolen. Han har 18 års erfaring med musikk og samspill og har jobbet i omtrent 12 år som profesjonell musiker. Han har gitt privatundervisninger som trommeslager de siste 3 årene og har selv studert hos et flertall av dyktige lærere.

Målgruppe for kurset:
Barn i aldersgruppen 4 - 6 år

Vis flere tilsvarende kurs: