Merking og allergener



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Fagakademiet Region Sør
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Øvre Storgate 9, 3018 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.650

Vi tilbyr kurs i merking og allergener. Kurset vil gi en gjennomgang av merking av mat slik at produktene til en hver tid tilfredsstiller gjeldende regelverk i forhold til næringsdeklarasjon, allergimerking og helsepåstander.

I løpet av kurset skal deltakerne få innblikk i hva regelverket krever, hvordan det kan gjøres i praksis og ikke minst gjøre dere tryggere i forhold til å kunne tilby produkter som tilfredsstiller mattrygghet og å gi forbrukerne riktig informasjon om produktene.

I desember 2014 ble det innført nye regler for merking av mat i Norge. Målet er å gjøre det enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder. Den nye matinformasjonsforskriften erstatter både merkeforskriften og næringsdeklarasjonsforskriften. De generelle merkekravene trådte i kraft 13. desember 2014, mens kravet om næringsdeklarasjon på de aller fleste matvarer trådte i kraft 13. desember 2016.

Allergimerking av matvarer er i noen tilfeller livsviktig, og det krever at håndtering av mat uten allergener stiller store krav til produksjon. Helse- og ernæringspåstander gir informasjon om en matvares innhold av visse næringsstoffer. Hvilke påstander kan vi bruke - hvilke er godkjente påstander?

Innhold:
Temaer som blir behandlet på kurset:

1) Matinformasjonsforskriften:
• Regelverk, hva kreves
• Gjennomføring i praksis, hva gjør jeg

2) Allergener og helsepåstander:
• Regelverk, hvordan merke riktig
• Hvilke allergener har vi
• Gjennomføring i praksis

3) Ernærings- og helsepåstander:
• Hva er det
• Hva kan vi deklarere som en påstand

Foreleser: Mette Juberg

Mette Juberg, mattrygghet- og kvalitetssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Hun er utdannet Næringsmiddelteknolog i 1987 og har lang og bred erfaring fra næringsmiddelbransjen. Mette har holdt mange HACCP-kurs for oss og er en dyktig og humørfylt kursholder!

Målgruppe for kurset:
Personer som arbeider med matproduksjon i kantiner og storkjøkken, hvor man er forpliktet til å ha kunnskap om næringsdeklarasjoner, allergener og helsepåstander.

Vis flere tilsvarende kurs: