Maskinsikkerhet Normer, design og programmering



Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 2 dager
Pris: 4.050

Hensikten med dette kurset er å presentere de nye kravene, og å gjennomgå de standarder som underbygger regelverket for utvikling og sikker bruk av maskiner og utstyr.

Kurset tar for seg de mest brukte produktene inne maskinsikkerhet og gir en god gjennomgang av disse, selv for personer uten forhåndskunnskaper innen emnet.

Kursinnhold:
Maskindirektivet og EU standard:
Bedre forståelse av nye normer og standarder, samt å se på hvilke faktorer som ligger til grunn for de nye ISO EN13849-1(PL) og EN62061 (SIL). Dagens kategori-nivåer ( EN954-1) vil utgå i løpet av des. 2011. Hvordan møter vi de nye reglene?

Nødstoppbrytere:
Prinsipp, virkemåter, regler og forskjellig utforminger.

Sikkerhetsbrytere, dørbrytere, endebrytere:
Hvilke typer finnes, hvordan virker disse, og hvordan designer man en god maskin med godt integrert sikkerhet.

Sikkerhetsrelé:
Ulike typer av sikkerhetsreléer, og bruken av disse. Ulike kategorier av sikkerhet og detaljert gjennomgang av virkemåten til et vanlig sikkerhetsrelé

Lysgardiner:
Gjennomgang av de tre hovedtypene: kropp, hånd og finger. Bruk av muting og blanking (fixed/floating). Vi ser også på plasseringen og avstanden fra lysgardinen til utstyr.

Sikkerhetskontrollere:
Har du flere sikkerhetsreleer og i tillegg ønsker litt logikk kan det godt være at en sikkerhetskontroller er et bedre valg. Lavere brukerterskel og lavere pris gjør disse høyaktuelle!

Sikkerhetskontrollere på bus:
Alle egenskapene til den vanlige sikkerhetskontrolleren, men også mulighet for feltbus i tillegg. Lar deg integrere sikkerhetsfunksjoner i ditt vanlige automasjonsnettverk.

Påmeldingsfristen er 2 uker før kursstart. Avbestilling senere enn dette vil bli belastet med et gebyr (halv avtalt kursavgift) hvis ikke annet er avtalt. Omron forbeholder seg retten til å avlyse kursene hvis det ikke er tilstrekkelig med deltakere. 10 dager før kursstart, sendes melding om tid og sted (eller avlysing) til alle deltakere per e-post.

Målgruppe for kurset:
Kurset forutsetter gode generelle PC kunnskaper. Uten dette vil utbytte av kurset være begrenset.

Kursmateriell:
Deltakerne bør selv ta med egen PC med seriell port (innebygd, USB,...) og nødvendig programvare (CX-One) installert. Omron har et begrenset antall kurs PCer til disposisjon. Lån av disse må avtales ved påmelding.

Vis flere tilsvarende kurs: