Make-up artist for Fashion & Beauty - dagskole



Kursarrangør: Imageakademiet
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Christian Krohgs Gate 2, 0186 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (30 studiepoeng)
Undervisningstid: Mandag - fredag 08:30-15:00
Varighet: 6 måneder
Pris: 74.000

Hvis du er ute etter en intensiv og varierende make-up utdanning innen mote, fashion og skjønnhetsindustrien, så er dette det perfekte studiet for deg! Vår utdanning til Make-up artist for Fashion og Beauty er designet for de som ønsker å jobbe innen mote- og skjønnhetsbransjen.

Innhold:
Vår utdanning til Make-up artist for Fashion og Beauty er designet for de som ønsker å jobbe innen mote- og skjønnhetsbransjen. I dette studiet lærer du make-up for brud, foto, fashion show, reklamefilm, TV etc. Veien frem til fagtittelen er spennende og variert med stor vekt på praktisk og kreativt arbeid. Du lærer først de håndtverksmessige teknikkene, for så å lære å skape egne uttrykk innenfor de forskjellige delene av bransjen. Etter endt utdanning kan du jobbe for motemagasiner, reklame, TV-produksjoner og motevisninger etc.

Mange av våre tidligere studenter jobber for store merker som MAC, Urban Decay og Inglot. Studiet passer for de som kommer rett fra videregående skole og de som ønsker en tilleggsutdannelse eller et karrierebytte.

Dagstudiet til Make-up artist for Fashion & Beauty gjennomføres som 1/2 år fulltid dagskole. Imageakademiet er den eneste fagskolen i Norge som har denne utdanningen. Da studiet er likt med første semesteret til Makeupartist, så har du muligheten til å begynne rett på andre semester i Makeupartist-studiet senere.

Studiets gang:
Veien frem til fagtittelen er spennende og variert, med stor vekt på praktiske oppgaver. Du vil lære alt om hvordan man skaper skjønnhet, og hvordan du omsetter disse ferdighetene til en vellykket karriere innen bransjen. Den første skoledagen inneholder en del administrative oppgaver som gjennomgang av studiereglementet, fotografering for studiebevis, undertegning av skoleavtale osv. Men allerede fra dag to er du i gang med undervisningen. I løpet av den andre uken får du også utdelt sminkekoffert og kompendium.

Da er du klar for faget Skjønnsminke. Dette er et stort fag med mye repetisjon der du lærer alt det grunnleggende ved sminkehåndverket. I faget Stilhistorie lærer du med utgangspunkt i 1900-tallet å se hvordan ytre faktorer påvirker trendene, herunder sminke og styling. Du lærer også å sminke i tråd med trender fra 1920-tallet frem til og med 1990-tallet.

Deretter vil du bli satt inn i de spesialiserte sminketeknikkene for brud og foto, og få din kreative side utfordret i faget Fashion make-up. Innimellom dette lærer du å sette sammen hele komposisjoner i fagene Styling og Hårstyling, og du lærer å jobbe med fotograf og behandle bilder i faget IT/ foto. I Airbrush lærer du sminke for den nye HD-eraen.

I siste halvdel av studiet gjennomfører de fleste studentene flere reelle oppdrag i bransjen, samt er i utplassering i en bedrift i en uke. Mot slutten av studiet gis en innføring i hvordan man kan jobbe som freelancer med faget Forretningsmessig atferd. De siste to ukene av studiet går i hovedsak med til eksamen og eksamensforberedelser.

Studiet er gjennomgående krevende, med den siste halvdelen av studiet som det mest hektiske. Dette kan det være greit å ta høyde for med tanke på planlegging av aktiviteter utenfor skolen, for eksempel når det gjelder jobbing. Skoledagen er ofte bygd opp på den måten at faglærer først demonstrerer en teknikk innenfor den aktuelle bolken, før du øver på det samme med oppfølging av faglærer og assistentlærer. Studiet er praktisk rettet.

Lunsj på dagskolen er fra 11:30 - 12:00. Skolen har to kjøkken og 2 ubemannede kantiner. Det er ellers jevnlig administrasjons-timer hvor skolen og elevene utveksler informasjon og tar opp ting til diskusjon.

Målgruppe:
For deg som vil jobbe profesjonelt med make-up innen skjønnhetsindustrien, TV- produksjoner, reklame, magasiner og med motevisninger.

Opptakskrav:
Bestått vgs. innen estetiske fag (= formell kompetanse) eller annen tilsvarende bakgrunn (= realkompetanse). Ta kontakt for mer informasjon.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer det meste av utstyret du trenger til studiet. Du får utdelt din egen profesjonelle koffert som inneholder sminke, pensler og mye annet materiell (bare koffert med utstyr har alene en verdi på 8 - 10.000 kroner). Det meste av annet nødvendig materiell vil du få tildelt fortløpende under studietiden.

Pensumlitteraturen er også inkludert i studieavgiften, og består ved siden av skolens egen fagbok i sminke, også et eget kompendium. I tillegg har skolen en samling faglitteratur som du kan låne.

Eksamen/sertifisering:
Ved slutten av studiet er det en eksamen som har en teoretisk og en praktisk del. Ved fullført og bestått studium får du vitnemål og diplom.

Betaling:
• Registreringsavgift ved bekreftelse av skoleplass – 3.000 kr
• 1 uke etter skolestart – 49.000 kr
• Midten av semester – 11.000 kr
• Slutten av semester – 11.000 kr
Denne betalingsplanen er tilpasset utbetalingene fra Lånekassen. Ta kontakt hvis du ønsker en annen betalingsplan.

Lånekassegodkjent: Ja