Lydighetskurs



Kursarrangør: Hamar og Omegn Hundeklubb
Sted: Bergset
          Hedmark, Hamar
Kursadresse: Solveien 101, 2322 Ridabu (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 18.00 - 19.30
Varighet: 7 ganger
Pris: fra 1.400

Vi har et svært aktivt hundemiljø og arrangerer mange kurs i løpet av året.

Lydighet:
Fordi det er praktisk - hunden gjør det vi ber den om. Alle har bruk for en lydig hund i hverdagen. F.eks. kommandoen "stå" kan være nyttig når man skal tørke hundens labber. Sammarbeid mellom hund og fører blir enklere og hyggligere. Lydighet også som en konkurranseform. Lydighet er grunnleggende for all annen trening, konkurranselydighet, spor, rundering, feltsøk, agility o.l.

Lydighetsgruppa:
Denne gruppa er for de som har vært på miljøtrening og som vil litt videre. Det vil være fokus på positiv innlæring. Treningen vil være en blanding av hverdagslydighet og konkurransemomenter. Feks. "bli" trening, innkalling, på plass. Veiledere er klubbens egne folk.

Konkurranselydighet:
Gruppa for de som vil konkurrere i lp og som kan det grunnleggende. Basert på egen trening. Vi hjelper hverandre med øvelser og kommanderer hverandre.

Sosialtrening:
Lære hunden å kommunisere med ulike mennesker, barn og dyr er viktig.

Miljøtrening:
Lære hunden å overse uviktig stimuli slik at den kan være rolig og avlappet, selv om det foregår ting rundt hunden. Praktisk miljøtrening: byturer, buss, bil, utstillinger, trening i hundeklubb o.l. Miljøtreningens formål er å lære hundene og omgås hverandre, uten å måtte gå bort til hverandre. Fokus i treningen er positiv kontakt mellom hund og eier. Veiledere er klubbens egne folk.

Nye kurs starter opp på nyåret, følg med på hjemmesiden for oppdatert kursplan.

Dersom du ønsker å bli satt på venteliste for kurs om ikke er annonsert ennå, ta kontakt med Hilde Ulvatne Martinsen