Line Dance grunnkurs



Kursarrangør: Kom og Dans Bergen
Sted: Ulriken bydelssenter
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Landåsveien 31A, 5097 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Torsdager, kl 18:30 - 20:00
Mandager kl 20:30- 21:00
Varighet: 8 kvelder
Pris: 850

Vi tilbyr grunnkurs i Linedance. Linedance kom fra USA på 90-tallet. Dansen er karakterisert ved at man danser uten partner, som oftest i en gruppeformasjon med rekker og rader (lines). Kom gjerne alene eller med venner. Du lærer mange ulike danser med basistrinn som går igjen fra dans til dans.

Her danser man på rader og rekker, derav navnet Linedance eller linjedans. Denne dansen er lett å komme i gang med bl.a. fordi du ikke trenger partner. Mange av dansene er enkle ”evergreens” som danses i alle miljøer. Siden dette er folkelig dans, vil de ha lokale variasjoner ut fra hva stedets dansere finner på og liker. Hvordan bevegelsene utføres, vil avhenge av både mennesketyper, miljø, musikk og hvilke andre danser som er dominerende i miljøet ved siden av Linedance. Av disse grunner vil danseuttrykket bli ulikt i f.eks. England og USA.

Mang av de enkleste dansene kan danses til enhver melodi som passer bra. De fleste dansene er likevel koreografert til en spesiell melodi og har gjerne samme navn som melodien, eller navn som har med melodien å gjøre. Dette gjør det enklere å vite hva man skal danse når melodien spilles, forutsatt at man kjenner igjen melodien og husker dansen. Noen steder gis det beskjed om hva som skal danses, mens andre steder vil det være enkelte dansere som tar ledelsen på gulvet.

Line Dance i KOM OG DANS
Stroll har vi undervist og danset siden 1990. Det første innslag av Country Line Dance i KOM OG DANS hadde vi på "Vårsvettens" nattrock i Trondheim våren 1996. Etter hvert kom det i gang kurs, først på Sørlandet, i Stavanger og på Elverum. Høsten 2000 startet vi kurs i Oslo. I løpet av 2001 og 2002 skjedde det en rivende utvikling hvor Linedance gikk som en farsott i alle fylker, og vi har nå lenge hett instruktører og kurs over hele landet. KOM OG DANS har utviklet egne pedagogiske undervisningsopplegg, og produsert innøvingsmusikk i eget studio. Vi begynte med danser til country-musikk som også var egnet i kombinasjon med svingdansing, men bruker nå både latino, disco, pop, hits, country og annen musikk.

Målgruppe for kurset:
Aller som ønsker grunnkurs i Linedance