Lederutdanning - Helse og omsorg, modul 5



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Quality Hotel Saga
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Richard Withs plass 2, 9008 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 14.100

Vi tilbyr lederutdanning i helse og omsorg - modul 5. I helse og omsorgstjenestene stilles det sterkere krav til juridisk kompetanse. Dette studiet vil gi deg oversikt over hvilke lover og regler som regulerer helse og omsorgstjenesten. Undervisningen bygger på studentenes praksiserfaring.

Litt om studiet:
Tema som gjennomgås er generell lovgivning og juridisk metode, særlovgivningen for helse og omsorgstjenestene, lederes ivaretakelse av pasientens- og brukernes rettigheter samt kvalitetskrav i utøvelsen av helse og omsorgstjenester. Studiet gir 7,5 studiepoeng ved fullført eksamen.

Formål:
Å gi nåværende og potensielle ledere for virksomheter i brukerrettete helse- og omsorgstjenester nødvendig juridisk kompetanse, kunnskaper, ferdigheter for å bedre kunne møte en krevende hverdag med mer bevisste brukere og pårørende.

Innhold:
• Generell lovgivning og juridisk metode
• Særskilt lovgivning for helse- og omsorgstjenestene
• Lederes ivaretakelse av pasientens- og brukernes rettigheter
• Kvalitetskrav i utøvelsen av helse- og omsorgstjenester

Undervisningsform og organisering:
Undervisningen er lagt opp med 2 samlinger à 2 dager. Mellom 1. og 2. samling leveres en obligatorisk gruppeoppgave som må bestås for å kunne ta eksamen. Erfaringsutveksling og nettverksbygging er viktig i utdanningen.

Målgruppe for kurset:
Nåværende og potensielle ledere for virksomheter innen helse- og omsorgssektoren

Opptakskrav:
• Generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse

Eksamen / sertifisering:
Hjemmeeksamen over 10 virkedager etter siste samling, med levering i gruppe med max 5 deltakere. Besvarelsen bygger videre på den obligatoriske oppgaven. Eksamen vurderes med gradering A-F, der E er laveste ståkarakter. Gjennomført eksamen gir 7,5 studiepoeng.