Kursstige bad: renhold



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Fagforbundet Rogaland
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Jens Zetlitz gate 21, 4008 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 4.920

Renhold er en av de store driftskostnadene i offentlige bygg. Derfor vil en generell og helhetlig kunnskap om renhold være av stor betydning. Dette kurset vil belyse betydningen av renholdsmetoder og løsninger, bruk av kjemikalier og renholdsmidler i svømme / bad- og idrettsanlegg.

Innhold:
Videre vil kurset belyse renholderens rolle i et HMS perspektiv, noe som gir økt kunnskap for å sikre en bedre og tryggere hverdag. Formålet med kurset er å gi en formell målbar kompetanse på renhold i anleggene, gi økt kunnskap om renhold og utviklingen i faget og å gi muligheter for mer innflytelse på arbeidsplassen. I tillegg å gi økt motivasjon i framtidig arbeid.

Agenda:
Kurset er ett av en syvtrinns opplæringsplan som tilfredsstiller krav om opplæring i henhold til §9 i ”Forskrift for badeanlegg, bassengbad og badstu m.v.”. Det går over to dager, med forelesninger, gruppearbeid og erfaringsutvekslinger. Kursdagene legges opp med god veksling mellom forelesninger og gruppearbeid. Det vil også bli godt rom for erfaringsutveksling og diskusjoner. Gjennom begge dagene vil det bli god anledning til å stille spørsmål.

Dagene vil inneholde følgende temaer:
• Renhold - definisjoner, prinsipper og systemer
• Samfunnsbehov
• Kunnskapsbehov
• Renholdsutstyr - manuelle og maskinelle metoder
• Lovverk og Norsk Standard
• Renholdsplanlegging og renholdsøkonomi
• Gruppearbeid

Foreleser: Evy Jaksland

Evy er utdannet husøkonom og lærer. Hun har undervist deltid i Husøkonomi og serviceledelse på Høgskolen i Akershus siden 1999. Ved siden av driver hun et enpersonsforetak hvor hun har arbeider med husøkonomfaglige oppgaver, utvikler og holder kurs, blant annet innen renholdsfag. Evy Jaksland har deltatt i komiteer i Standard Norge for utvikling og redigering av norske renholdsstandarder. For tiden reviderer hun bøker i renholdsfaget, og hun underviser.

Målgruppe for kurset:
Ledere, driftspersonell, renholdere, renholdsledere og andre ansatte ved sanitæranlegg i svømme / bad- og idrettsanlegg.