Kurs i hverdagsrehabilitering



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Hotel Alstor
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Tjensvollveien 31, 4021 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag

Vi tilbyr kurs i hverdagsrehabilitering. Formålet er at kurset skal gi deltakerne innsikt i og kunnskap om hverdagsrehabilitering. Kurset fokuserer på en praktisk tilnærming til hverdagsrehabilitering. Kurset skal også være en arena for erfaringsutveksling.

Innhold:
Sentralt i hverdagsrehabilitering er å legge til rette slik at eldre hjemmeboende personer kan delta i hverdagslige aktiviteter. Det har vært mye fokus på at hverdagsrehabilitering kan benyttes for å møte de utfordringer helsevesenet står foran i dag, spesielt med tanke på et økende antall eldre. Dette kurset skal gi deltakerne innsikt i praktisk gjennomføring av hverdagsrehabilitering, og erfaringer som en kan dra nytte av i oppstart og i videre arbeid med hverdagsrehabilitering. Gjennom dagen fokuseres det på konkrete eksempler hvor både suksesshistorier og utfordringer personalet kan møte, blir trukket frem. Det finnes ulike måter å organisere hverdagsrehabilitering. Dette henger gjerne sammen med kommunens demografi.

Agenda:
• Aldring og betydning av aktivitet i hverdagen (basert på boka Mens vi venter på eldrebølgen) og begrunnelse for hverdagsrehabilitering.
• Rehabilitering og hverdagsrehabilitering inkl. forskrifter og offentlige føringer
• Hva er hverdagsrehabilitering og hvordan gjør man det
• Arbeidsmåte
• Organisering
• Målgrupper
• Praktisk gjennomføring og erfaringer

Forelesere: Fanny Alexandra Jakobsen, Janne Liaaen og Trine A. Magne

Fanny Alexandra Jakobsen er PhD stipendiat ved NTNU. Hun forsker på samhandling i hverdagsrehabilitering, da med vekt på personal, familien til de eldre og kartleggingsverktøy. Fanny har erfaring fra å jobbe med hverdagsrehabilitering. Janne Liaaen jobber ved ergoterapeututdanningen ved NTNU i Trondheim. Hun har nylig avlagt mastergrad om hverdagsrehabilitering og ansattes erfaringer.

Janne Liaaen er ansatt ved ergoterapeututdanningen ved NTNU i Trondheim. Hun har nylig avlagt mastergrad om hverdagsrehabilitering og ansattes erfaringer.

Trine A. Magne er ergoterapeut og universitetslektor ved NTNU. Hun er medlem av forskergruppen på hverdagsrehabilitering ved Institutt for helsevitenskap og har sett nærmere på brukernes erfaring med tjenestetilbudet.

Målgruppe for kurset:
Helsepersonell - både ved institusjoner, boliger og i hjemmetjenesten. Kurset kan også være relevant for de som ønsker å lære mer om tankegangen bak hverdagsrehabilitering, noe som også kan overføres til andre områder i kommunehelsetjenesten.