Rumba



Kursarrangør: Tønsberg Salsaklubb
Sted: Slottsfjellskolen
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Baglergaten 16, 3111 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr dansekurs i rumba. I cubansk musikk er rumba et generelt begrep som dekker en rekke musikalske rytmer og tilsvarende dans. Det rumbaen har av innflytelse i musikken ble brakt til Cuba av spanske kolonister samt afrikanere brakt til Cuba som slaver.

Innhold:
Rumba ble utviklet i provinsene Havana og Matanzas på slutten av det 19.århundre. Som en energisk afro-cubansk dans ble rumba ofte undertrykt og begrenset, fordi det ble sett på som farlig og grisete. Afro-cubansk rumba er helt annerledes enn ballroom rumba eller den afrikanske stilen til popmusikken kalt rumba. Som sagt ble rumba utviklet i landlige Cuba og er fortsatt danset i Havana, Matanzas og andre cubanske byer samt landsbyer, særlig de med et betydelig eller dominerende afrikansk samfunn. Men nå er det tilført påvirkning av jazz og hiphop. Som mambo er også rumba et viktig element i cubansk salsa.

Tønsberg Salsaklubb er et levende miljø med en visjon om å skape et varmt og inkluderende dansemiljø med latinodans som felles arena. Her deles opplevelsen av flott musikk, deilige rytmer og spennende mennesker. Vi starter fra bunn av og lar deg lære trinn for trinn.

Målgruppe for kurset:
Alle som vil lære å danse rumba

Vis flere tilsvarende kurs: