Kommunikasjon med alvorlig syke og deres pårørende



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Quality Hotel Panorama
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Ivar Lykkes veg 1, 7075 Tiller (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.650

Vi tilbyr kurs i kommunikasjon med alvorlig syke og deres pårørende. Samtaler med mennesker i krise og sorg kan ofte være utfordrende og vanskelig. Viktig informasjon må utveksles, samtidig som du må etablere helt avgjørende relasjonelle bånd med mennesker i en sårbar og utsatt situasjon.

Innhold:
Hvordan skape trygge rammer for god kommunikasjon, samtidig som du skal ivareta deg selv på en god måte? Hensikten med kurset er å gi deltakeren verktøy og ferdigheter til god kommunikasjon i møte med den syke og dens familie og nettverk. Etter kurset vil du ha både innsikt og kompetanse for å kunne legge til rette for trygg og tydelig kommunikasjon.

Agenda:
Følgende temaer vil gjennomgås:
• Espens personlige erfaringer i møte med helsevesenet
• Roller og forventninger
• Kommunikasjonshindringer og reaksjonsmønstre
• Verktøy for trygg og tydelig kommunikasjon
• Inspirasjon og motivasjon

Foreleser: Espen O. Simonsen

Espen O. Simonsen var Tones nærmeste pårørende gjennom fire år med oppturer og nedturer. Tone var bare 25 år gammel da legene fant svulsten. Da behandlingen ble stoppet etter to år hadde hun gått igjennom 3 store operasjoner og 57 cellegiftbehandlinger. Etter ytterligere to år med palliativ behandling døde Tone av kreften bare 28 år gammel. I dag er Espen en anerkjent kurs- og foredragsholder i firmaet Gjør en forskjell AS. Han er bestselgende forfatter og programleder på TV2. I mange år har han holdt forskjellige typer kommunikasjonskurs, og hans relasjonelle kompetanse blir jevnlig benyttet av Bufetat som familierådskoordinator i det kommunale barnevernet.

Målgruppe for kurset:
Ansatte i helse- og omsorgstjeneste som hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, helsefagarbeidere og assistenter, samt sykepleiere og annet høgskolepersonell som ønsker innsikt, råd og kompetanse på området.