Kniplingkurs



Sted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: Akademiet 2, 3864 Rauland (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: 7800
Neste kurs: 08.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i knipling. Målsettinga er å lære dei viktigaste teknikkane slik at deltakarane skal kunne kniple sjølvstendig. Historie og materialkunnskap. Kurset tek sikte på å lære dei grunnleggande teknikkane i knipling.

Innhald / dagsplan:
Det blir undervist etter kursopplegg for nybegynnere fra den svenske knipleforeningen Svenska Spetsar. I tillegg blir det brukt et mønster med dansk arbeidstegning, båndknipling med sammenhekling og evt. kniplet en figur / bilde. Kursdeltakerne lærer knipleteknikken fra bunnen av ved å lage prøver og evt. på slutten av kurset, noen ferdige produkter.

Det blir felles innføring i hver prøve og underveis etter behov, i tillegg til praktiske øvelser og individuell veiledning til deltakerne. Det er viktigere at hver deltaker kan bruke den tid han/hun trenger for å utvikle seg som knipler enn at alle prøvene på kurset blir gjennomført. Kurslærer tar med ekstra mønster, utover kursplanen, til de som måtte trenge det.

Mandagskvelden blir brukt til å pakke opp og gjøre klare knipleputer / evt. isoporputer og kniplepinner med garn, samt presentasjon av deltakere og kursleder. Tirsdag til lørdag jobber deltakerne med øvelsesmønstrene i praksis, med teoriinnslag underveis. Søndag formiddagen blir brukt til avslutning av arbeidene og oppsummering av kurset.

Lærar: Anna Sigurðardóttir. Epost: annasig407(a)hotmail.com

Målgruppe for kurset:
Nybyrjarar og dei som har knipla litt kan melde seg på

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell:
Kniplepute med valse, er det beste arbeidsredskapet. Har du ikke kniplepute og ikke kan låne den så ta med en isoporplate og stoff så får vi laget en flat (rund) kniplepute. Den er også god å ha ved knipling av figurer og bilder. Svenske kniplepinner synes jeg er de beste å jobbe med, men har du en annen type bruker du de.

Ta med:
Kniplepute med valseog / eller ca 5 cm tykk isoporplate, 60 x 60 cm og ca. 100 cm bomullsstoff (tettvevd, ensfarget eller småmønstret) for å dekke platen. Minimum 28 stk. (14 par) kniplepinner. Vanlige knappenåler, saks, nåler og skriveredskaper. Kniplegarn og spoleapparat hvis du har, og ellers det du måtte ha av knipleutstyr.

Lærer tar med materiale:
• Lærebok; Föreningen Svenska Spetsar, Knyppling . LTs förlag. 460,- sv kr.
• Mønster til kursplanen. Sum: 505,- sv.kr.
• Kniplegarn til kursplanen: Bockens knyppelgarn: 50/2, 50/3, 90/2 og 18/5. Sum: 265,- sv.kr.
• Ekstra garn og mønster
Materialkostnad ca 1300,- kr. dersom du må kjøpe alt.

Kursleder tar kontakt med deltakerne før kurset, så si ifra hvis du har noe av de tingene lærer skal ta med eller ønsker å skaffe det selv. Hvis du ikke har klart å skaffe det du skal ta med til kurset - så finner vi løsning på det sammen.

Vi gjer merksam på:
Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål. Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Avmeldingsinformasjon:
Påmeldinga er bindande. Dersom du ikkje kan møte på eit kurs du har meldt deg på, er det viktig at du melder frå skriftleg (e-post eller brev) så fort som mogeleg.

Ein betalar eit depositum på kr 950 ved påmelding av eit kurs. Innbetalt depositum blir ikkje refundert fram til fire veker (28 dagar) før kursstart. Ved avmelding seinare enn 28 dagar før kursstart må heile kursavgifta betalast. Dette gjelder også om det er sjukdom eller andre årsaker.

Ein kan bytte kurs innanfor sama år, men kan ikkje skuve påmeldinga til neste år.

Vis flere tilsvarende kurs: